In het nieuws

Dit moet je weten op maandagochtend 6 november

Dit moet je weten op maandagochtend 6 november

De politie blokkeert een weg na de aanslag in Texas. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

6 NOV 2017

Wat moet je weten op maandagochtend 6 november? Metro zet het voor je op een rij.

Wat er vannacht gebeurde

'Texas geen terroristische aanslag'

De schietpartij bij een baptistenkerk in Sutherland Springs, Texas was geen terroristische aanslag. Dat zegt de politie tegen de Amerikaanse media. De identiteit van de schutter is ook al bekend: het zou gaan om Devin Patrick Kelley, een 26-jarige man uit het naburige Comal County in de Amerikaanse staat. Hij was volgens CNN een oud-militair en werd in 2014 ontslagen bij de luchtmacht vanwege mishandeling van zijn vrouw en kind.

Gisteren opende Kelley rond 11 uur lokale tijd het vuur tijdens een dienst van de kerk in het Texaanse dorp. Daarbij vielen naar verluidt 27 doden en 30 gewonden.

Dode bij Schietpartij in Best

Bij een schietpartij in de Brabantse plaats Best is een 33-jarige man uit Den Bosch om het leven gekomen. Een man van 34 uit dezelfde woonplaats raakte lichtgewond. De politie onderzoekt de zaak en hoort momenteel getuigen.

De schietpartij vond plaats op het parkeerterrein van Beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer, waardoor relatief veel mensen op de schoten afkwamen. Niemand is nog gearresteerd.

Dit moet je weten op maandagochtend 6 november

Carles Puigdemont met de vier ministers die in België zitten. / EPA

Puigdemont op vrije voeten

Carles Puigdemont en vier van zijn ministers zijn zondagavond vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de rechter in Brussel beslist. De voormalig minister-president van Catalonië is na zijn vrijwillige aangifte urenlang gehoord door de onderzoeksrechter en moet voorlopig in België blijven.

De rechter gaat zich nu inhoudelijk buigen over het Europese arrestatiebevel dat Spanje heeft gegeven. De verwachting is dat deze zaak over uiterlijk vijftien dagen wordt behandeld.

Wat er vandaag staat te gebeuren

23e klimaattop in Bonn

In het Duitse Bonn begint maandag de 23e Klimaattop. Daar praten vertegenwoordigers uit bijna tweehonderd landen over de verdere uitwerking van het klimaatakkoord dat in 2015 in Parijs werd gesloten. Daarin stond bijvoorbeeld dat alle deelnemende landen op hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen en dat de ontwikkelde landen vanaf 2020 jaarlijks 100 miljard dollar (ruim 94 miljard euro) bijdragen aan een fonds dat ontwikkelingslanden moet helpen hun klimaatmaatregelen te financieren. Uiterlijk december 2018 moet duidelijk zijn hoe het klimaatakkoord van Parijs in de praktijk zijn uitwerking krijgt.

De verwachting is dat deze top omgeven zal zijn door protesten. Zaterdag demonstreerden al ongeveer 7000 mensen, veelal Nederlanders en Fransen, in Bonn voor grotere inspanningen op het gebied van klimaatbescherming. De politie moest zelfs ingrijpen toen de demonstranten bruinkoolmijnen stillegden.

Wat er verder in het nieuws is

Dit moet je weten op maandagochtend 6 november

De stationshal van Utrecht Centraal. / ANP

NS sluit poortjes op Utrecht Centraal

De toegangspoortjes op station Utrecht Centraal gaan maandag dicht. Wie op reis gaat of een boodschap wil doen op het NS-station, heeft een OV-chipkaart met voldoende saldo nodig.

Daarmee is Utrecht Centraal al het 72ste station dat zijn poorten sluit. Dat levert volgens de NS minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers op. De poortjes op Amsterdam Centraal gaan later dit jaar ook dicht.

Zorgverzekeraars claimen geld huisartsen

Zorgverzekeraars komen de afspraken niet na die de druk op de huisartsen moeten verlichten. Dat meldt de Volkskrant. Komend jaar is 200 miljoen euro vrijgemaakt voor onder meer zorg voor kwetsbare, thuiswonende ouderen en voor patiënten in achterstandswijken, maar bijna geen enkele verzekeraar komt daarmee over de brug.

In 2018 zouden huisartsen, verzekeraars en het ministerie oog hebben voor acht 'knelpunten'. „Maar nu de contracten worden opgesteld, moeten we helaas vaststellen dat een aantal verzekeraars zegt: sorry, dat gaan we niet doen", zegt Ella Kalsbeek, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Miljarden nodig voor goede doorstroming stations

Het spoorboekloze rijden gaat miljarden kosten. Dat schrijft De Telegraaf. De grote treinstations in Nederland zijn veel te krap voor de grote toestroom van reizigers die de tienminutentreinen zullen veroorzaken, aldus de krant.

De verwachting is dat het aantal reizigers in 2030 verdubbeld is. Daarom moeten er volgens beheerder ProRail miljarden worden geïnvesteerd voor langere en bredere perrons, meer in- en uitgangen, extra parkeerplekken en betere aan- en afvoer rond stations.

Het weer

Vanochtend kan er zeker aan de westkust nog een buitje vallen. Hierna wordt het vrij rustig en goed weer. De temperatuur loopt waarschijnlijk op tot 10 à 11 graden.


Views

600+

’Dichtbij je kind slapen is niet zo vanzelfsprekend’

Camera video’Dichtbij je kind slapen is niet zo vanzelfsprekend’

Luna, Jelte en Bindi (vlnr) met Ronald McDonald-ambassadeur Robert ten Brink.

Foto van 'Julia Onclin'

3 UUR

Bindi, Luna en Jelte versierden jouw Happy Meal Box speciaal voor McHappy Day.

„Zal ik jullie een trucje laten zien?”, vraagt Ronald McDonald. Kinderen hangen aan zijn knalrode lippen. Hij pakt een Pokémonkaart van één van de jongens. Na een paar keer wiebelen met zijn vingers is de kaart verdwenen. De broertjes schieten in de lach. Onbezorgd en onbevangen, iets wat voor deze kinderen en hun ouders niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Het Ronald McDonald Kinderfonds zette ze woensdag in Hoog Catharijne in Utrecht daarom extra in het zonnetje.


Views

200+

Militair Guatemala krijgt 5160 jaar celstraf

Een rechtbank in Guatemala heeft een voormalig soldaat veroordeeld tot 5160 jaar gevangenisstraf voor de massamoord op 171 mensen. Foto: Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

3 UUR

Een rechtbank in Guatemala heeft een voormalig soldaat veroordeeld tot 5160 jaar gevangenisstraf voor de massamoord op 171 mensen. Het bloedbad wordt gezien als een van de wreedste misdaden in de burgeroorlog die het Midden-Amerikaanse land teisterde van 1960 tot 1996.

Alle bewoners dorpje werden gedood

Volgens de aanklagers nam Santos Lopez deel aan de massamoord in het dorpje Dos Erres in 1982, waarbij vrijwel alle mannen, vrouwen en kinderen werden gedood, melden Amerikaanse media. Lopez maakte deel uit van een elite-eenheid van het leger die naar het dorp was gestuurd om leden van een guerrillagroep uit te schakelen.


Views

500+

video icon
02:27

In samenwerking met Independent Films

20 NOV 2018

Robin Hood werd doodverklaard

Hij is opeens weer terug in Engeland: Robin Hood! Maar… het zit de volksheld niet zo mee. Hij blijkt in eigen land zelfs doodverklaard.

In de nieuwe actie- en avonturenfilm Robin Hood komt deze Robin van Loxley (echte naam personage) thuis als een door de oorlog geharde kruisvaarder. Samen met de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) ziet Loxley (Taron Egerton) dat z’n landgoed verwoest is. Zijn liefde van zijn leven heeft een nieuwe relatie, want tja, hij was dus doodverklaard.

Meedogenloze sherrif

Tegenslag of niet, als Van Loxley merkt dat er armoede onder de bevolking van Nottingham heerst, komt hij uiteráárd als Robin Hood in actie. Vooral de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn) moet het als aanstichter van de armoede ontgelden.

Robin en John beginnen een – als vanouds – dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten een nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie-avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Donderdag in de bios

Hoe de strijd afloopt? Dat zie je vanaf donderdag 22 november in de bioscoop. Naast genoemde acteurs zijn ook Jamie Dornan (Fifty Shades), Eve Hewson (Bridge of Spies) en Tim Minchin (tv-serie Californication) te zien. De regie was in handen van Otto Bathurst (Peaky Blinders).

Al zou je het Robin Hood in deze film niet geven, het personage is nu bijna honderd jaar oud. In 1922 verscheen namelijk de eerste Robin Hood-film, toen nog zonder gesproken tekst.


Views

500+

VodafoneZiggo geeft Utrecht lichtshow cadeau

VodafoneZiggo geeft Utrecht lichtshow cadeau

Met Fedde Le Grand en een zee van licht werd het nieuwe kantoor van VodafoneZiggo woensdagavond feestelijk geopend. / Bibi Neuray | Photo Republic

In samenwerking met VodafoneZiggo

3 UUR

Een betoverende lichtshow, Fedde Le Grand en de opening van het nieuwe centrale kantoor van VodafoneZiggo in Utrecht. Dat is wat er woensdagavond allemaal plaatsvond op het Stationsplein naast Utrecht Centraal. Niet getreurd: de lichtshow is een cadeau aan Utrecht en je kunt de show nog de hele week zien. En: er was ook nog nieuws over een supersnel Gigabit-netwerk dat Utrecht de snelste stad van Nederland zal maken.

Netwerk van de toekomst

Rond zes uur klonken gisteravond bij Utrecht-Centraal de kenmerkende klanken van een ster-dj. Fedde Le Grand, geboren en getogen in Utrecht, draaide tijdens de eerste lichtshow zijn muziek, speciaal gecomponeerd voor dit evenement. Le Grands optreden ging gepaard met een spectaculaire lichtshow, Connections geheten. De show beeldt het netwerk van de toekomst uit en symboliseert de snelle verbindingen die VodafoneZiggo in de nabije toekomst zal maken. Het nieuwe centrale kantoor werd feestelijk geopend door Jeroen Hoencamp (CEO VodafoneZiggo) en Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht). Daarnaast was er nog nieuws voor de inwoners van Utrecht.


Views

100+

Hoe jongeren regelen dat wonen betaalbaar blijft

Hoe jongeren regelen dat wonen betaalbaar blijft

Als je eenmaal je huisje op de kop hebt getikt, houd je je leven het liefst een beetje betaalbaar. / Foto's: Colourbox

In samenwerking met FFP

GISTEREN

Wonen is er de laatste jaren niet goedkoper op geworden. Wat heet! Het blijft nog wel een tijdje zo, melden deskundigen. Ooit was het allemaal veel gemakkelijker. Je kocht een huis, je nam een hypotheek waarin alle bijkomende kosten waren meegenomen en je trok de rente van de belasting af. Hoe je je lening na 30 jaar ging aflossen? Dat was geen zaak voor de fiscus. Woninghuren stegen ondertussen maar een beetje met de prijsindex mee.

Jongeren de dupe

Maar ja, we zijn in 2018 aanbeland. Woonlasten zijn voor de meeste mensen nu veruit de grootste kostenpost van de maand. Vooral jongeren hebben of krijgen te maken met allerlei barrières. Ongewenst, maar we moeten er mee dealen. De belangrijkste punten waar de jonge generatie tegenaan loopt:


Views

2k+

Meer digitaal onderzoek nodig bij kindermisbruik

De politie en het Openbaar Ministerie moeten meer doen om bewijzen te vinden in zaken over seksueel geweld tegen kinderen. Dat zegt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar. Foto: Herman Bolhaar, ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 07:40

De politie en het Openbaar Ministerie moeten meer doen om bewijzen te vinden in zaken over seksueel geweld tegen kinderen. Dat zegt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar. Nu wordt 30 procent van de zaken geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Bolhaar vindt dat meer moeite moet worden gedaan om informatie van gegevensdragers te halen. ,,Die moeten vaker worden onderzocht om te kijken of er steunbewijs op te vinden is, zoals chatgesprekken met of over het slachtoffer.'' Bolhaar publiceert donderdag de Dadermonitor seksueel geweld tegen kinderen 2013-2017.

Aantal meldingen gestegen, strafzaken gedaald


Views

100+

Rennen of ‘enteren’: 16 game-deals voor Black Friday

Rennen of ‘enteren’: 16 game-deals voor Black Friday

Advertorial Mediamarkt

19 NOV 2018

Voor wie kortingskoopjesdag Black Friday niet snel genoeg kan komen, heeft Metro alvast informatie over deals om je erop voor te bereiden of vanaf dinsdag 20 november al te verzilveren. In dit geval: game-deals!

Mediamarkt speelt al sinds Black Friday uit Amerika kwam overwaaien in op deze kortingsdag in winkels en webshops. Mediamarkt heeft dit jaar, zowel in de winkel als online, het gamen als belangrijk speerpunt. Daarom hieronder 16 game-deals op een rij. Lees dit artikel komende vrijdag nog eens. Want dan komt er één extra deal, speciaal voor Black Friday zelf.

Ook pre-orderen


Views

2k+

Militair Marco Kroon is verkracht in Afghanistan

Kroon werd in 2009 als eerste militair sinds 1955 onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 07:10

Marco Kroon, de met de Militaire Willems-Orde onderscheiden militair, is in Afghanistan verkracht. Dat bleek woensdagavond aan tafel in de talkshow Pauw. Kroon had eerder al de publiciteit gezocht met een verhaal over een incident waarbij de majoor in 2007 zijn belager had gedood, maar heeft nooit willen zeggen wat hem precies is overkomen. ,,Dat woord krijg ik nog steeds niet uit mijn mond", zei Kroon tegen Jeroen Pauw.

Mishandeld en ontvoerd

Kroon had wel al, maar pas na lange tijd, verklaard dat hij bij een geheime operatie is ontvoerd en mishandeld. In die periode doodde hij zijn belager, maar dat heeft hij lange tijd dus niet gemeld. Defensie legde de melding uiteindelijk voor aan het Openbaar Ministerie, maar dat vond geen bevestiging dan wel redenen om uit te sluiten dat de militair een van zijn gijzelnemers had gedood.


Views

900+

Insight ‘4K Ultra HD TV’: verhalen achter de actiesportersvideo icon
01:01

In samenwerking met Insight TV

19 NOV 2018

Insight ‘4K Ultra HD TV’: verhalen achter de actiesporters

Nederland is sinds september een tv- en onlinezender rijker. Insight TV zendt uit in Ultra HD en dat is mooi voor iedereen die een 4K-televisie in huis heeft. Hoog tijd om Insight TV even voor te stellen.

Met extreem scherp beeld brengt Insight TV actiesporten, lifestyle en entertainment. Belangrijk daarbij: de verhalen achter de mensen. Natuurlijk zie je bijvoorbeeld de actiesporten, maar voor alle levendige verhalen van al die mensen die zich aan die sporten wagen.

Kortingscode voor Metrolezers

Hier zie je Insight TV in één minuut. KPN-klanten vinden de zender onder nummer 38 en anders kun je ook kijken via Insight.tv. Voor Metro-lezers is er een speciale actie ->

Insight TV


Views

900+

Dodental bosbranden Californië loopt op

Voor zover bekend zijn in en rond Paradise 52.000 mensen geëvacueerd en zijn 13.503 huizen verwoest door de bosbrand. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 06:59

Het dodental door de bosbranden bij Paradise in Californië is gestegen naar 83. Na de branden bedreigen nu overstromingen en modderstromen het gebied, waarschuwt sheriff Kory Honea van Butte County.

Aantal vermisten 563

Het aantal vermisten door de bosbranden en de evacuatie is teruggebracht tot 563. Het aantal vermisten stond begin deze week nog op bijna duizend, maar steeds meer mensen op de lijst duiken weer op en enkelen zijn doodverklaard. Voor zover bekend zijn in en rond Paradise 52.000 mensen geëvacueerd en zijn 13.503 huizen verwoest door de bosbrand.


Views

100+

Van den Heuvel blij met beslissing RTL Boulevard

Misdaadjournalist John van den Heuvel tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de bedreiging en bescherming van journalisten. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

John van den Heuvel zei woensdagavond in de uitzending van RTL Boulevard blij te zijn met het besluit van het programma de studio niet te verplaatsen. Van den Heuvel is blij dat RTL „de rug recht houdt.”

De misdaadjournalist, is als expert verbonden aan het programma, en wordt vanwege dreiging uit het criminele milieu zwaar beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB).

Niet buigen voor criminelen


Views

1k+

Duitse tiener raakt rijbewijs al na 49 minuten kwijt

Duits politiebusje. / AFP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een Duitse tiener had nog maar net zijn rijbewijs in handen, het duurde echter niet lang voor hij het weer kwijtraakte. Nog geen uur na het slagen voor zijn rijexamen reed de tiener 95 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

De tiener was na zijn examen op weg naar huis toen de politie zijn auto controleerde met een lasergun. „Sommige dingen duren voor altijd, andere nog geen uur” schrijft de lokale politie in een bericht.

Proeftijd


Views

1k+

'Hoe werkt een cyberaanval vanuit de ruimte?'

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Als het aan het CDA ligt moeten Nederlandse cybersoldaten ook in actie kunnen komen bij een cyberaanval uit de ruimte. We hebben het dan niet over een aanval van marsmannetjes of over ufo’s, maar over het verstoren van de signalen van GPS-satellieten. Zo’n hacker-actie kan grote gevolgen hebben. Hoe het precies zit? Metro zocht het voor je uit.

Aanval Finland

De aanleiding voor dit besluit is een NAVO-oefening in de Baltische Zee waarbij het GPS-signaal in Finland werd verstoord. Hierdoor kwam de burgerluchtvaart in het gevaar en konden sommige vluchten niet worden uitgevoerd. Finland beschuldigt Rusland, maar dat land ontkent.


Views

500+

'Als kind in Jemen heb je geen toekomst'

'Als kind in Jemen heb je geen toekomst'

Sinds 2015 zijn 85.000 kinderen onder de vijf jaar omgekomen door de honger. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Sinds het uitbreken van de oorlog in Jemen zijn 85.000 kinderen onder de vijf jaar omgekomen door de honger. Dat concludeert hulporganisatie Save the Children op basis van cijfers van de VN.

Al ruim 3,5 jaar woedt er in Jemen een burgeroorlog. De oorlog is zo groot dat er volgens de VN sprake is van de grootste humanitaire crisis ter wereld. Het conflict is een strijd tussen het Jemenitische regeringsleger aan de ene kant en de Houthi-rebellen, die de oude regering steunen, aan de andere kant. Maar ook Iran en Saoedi-Arabië vechten mee. Saoedi-Arabië met de regeringstroepen, Iran met de Houthi-rebellen.

De toestand in Jemen wordt steeds wanhopiger. Er dreigt een hongersnood van ongekende omvang. Sinds 2015 zijn 85.000 kinderen onder de vijf jaar omgekomen door de honger. Wat gaat er mis?


Views

600+

Scheermesjes gevonden in pot met witte bonen

Een schap met bonen bij de Lidl. / AFP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een man uit Emmen deed een wel heel vreemde ontdekking. Hij kocht bij de Lidl een pot witte bonen in tomatensaus, en ontdekte na het openen twee scheermesjes verstopt tussen de bonen.

Robbie Orsel zei tegenover RTV Drenthe erg geschrokken te zijn van zijn vondst. „Ik wilde de bonen samen met mijn kinderen opeten. Het zweet breekt me uit als ik denk wat er had kunnen gebeuren, want dat hadden we vrijwel zeker niet overleefd.”

Onderzoek afwachten


Views

1k+

Studiekeuzestress? Neem een tussenjaar

Studiekeuzestress? Neem een tussenjaar

Fenna: 'Toen voelde stoppen met een opleiding als opgeven'

Foto van 'Julia Onclin'

GISTEREN

Backpacken van Australië tot India of werken bij de Albert Heijn. Het nemen van een tussenjaar is een groeiend fenomeen. Zwaar gestreste studenten die niet weten wat ze met hun leven aan moeten, pakken steeds vaker hun biezen. Niks meteen studeren, want wat moet je studeren als je alles leuk vindt? Of als je juist helemaal niks leuk vindt? De 19-jarige Fenna Raaijmakers behoort tot de groep tussenjaarnemers. Ze liep 20 november een dag mee op de redactie van Metro om te kijken of werken bij een krant iets voor haar is. ,,Als ik vertel dat ik nog bezig ben met een tussenjaar reageren sommige mensen met ‘weet je het nog steeds niet’.

Waar de keuzestress nu tot diep in haar botten is doorgedrongen, was hier vroeger geen sprake van. ,,Ik wilde altijd al iets creatiefs doen. Daarom ben ik de opleiding tot Industrieel Productontwerper gaan doen. Op dat moment dacht ik dat het bij me paste”, vertelt Fenna. Toch viel ze halverwege het eerste jaar uit. De opleiding was namelijk niet wat ze voor ogen had. Ook haar ouders merkten dat ze niet lekker in haar vel zat.

Opgeven


Views

400+

Homoseksuele voetbalsupporters boos op Johan Derksen

Johan Derksen in het decor van het televisieprogramma Veronica Inside. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Dat Johan Derksen een sterke mening heeft wisten we onderhand wel. Zo nam de voetbalkenner ook in zijn programma Veronica Inside geen blad voor de mond toen aan tafel de kwestie van hometolerantie in de voetbalwereld werd besproken.

Reden hiervoor was de brandbrief, geschreven door voetbalsupporters Daan Verhoeven (25) uit Eindhoven en Bowi de Jong (20) uit Alkmaar, aan de KNVB. In deze brief kaart het tweetal aan dat zij van alle voetbalstadions in Nederland een fijnere plek willen maken voor de volgende generatie homoseksuele voetballiefhebbers.

Kijkcijfers


Views

1k+

NASA stelt onderzoek in na wiet roken Musk

Elon Musk. / AFP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie kondigde onlangs aan een veiligheidsonderzoek in te stellen naar SpaceX, het bedrijf van miljonair Elon Musk en Boeing. NASA huurde deze twee bedrijven in om vanaf 2019 astronauten naar het ISS te vervoeren.

Aanleiding voor het onderzoek is het vreemde gedrag van Musk van de afgelopen tijd. Zo rookte de topman van SpaceX en autobedrijf Tesla begin september een joint tijdens de opname van de podcast The Joe Rogan Experience. Ook zou hij volgens de Washington Post een slok hebben genomen van een glas whiskey.

Veiligheid


Views

800+

63 grote evenementen in Rotterdam in 2019

63 grote evenementen in Rotterdam in 2019

Wereldhavendagen. / Anne Reitsma Fotografie

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Rotterdam telt in 2019 63 grote evenementen. De opvallendste nieuwe naam: A Day at the Park, het dancefestival dat vorig jaar in Amsterdam voor het laatst gehouden werd.

Rotterdam Festivals presenteerde de evenementenkalender dinsdagmiddag. De 63 festivals, sportevenementen en grote events als de Wereldhavendagen zijn er niet méér dan dit jaar. Wel kreeg Rotterdam Festivals 97 verzoeken voor een groot festival binnen. 34 daarvan kregen een vriendelijk ‘nee’ als antwoord.

63 grote evenementen in Rotterdam in 2019

Pow!Wow! / Fleur Beerthuis


Views

800+