Evie Westland
Evie Westland Nieuws 30 nov 2017 / 17:46 uur

Congreslid in het ziekenhuis na Metoo-beschuldiging

Verschillende beschuldigingen van seksueel misbruik werden een hoogbejaard Amerikaans Congreslid te veel. Hij belandde met stressklachten in het ziekenhuis nadat bekend was geworden dat meerdere vrouwen hem van seksueel misbruik hadden beschuldigd.

De 88-jarige John Conyers is het langst zittende Congreslid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in Washington. Hij vertegenwoordigt het veertiende district van Michigan voor de Democratische Partij

Een van de vrouwen die Conyers beschuldigt, verscheen donderdagochtend in een televisieprogramma. Ze vertelde dat ze diverse malen voor de politicus werd uitgenodigd om seks met hem te hebben. Naar eigen zeggen bleef ze toch voor Conyers werken vanwege haar gezin.

#Metoo

Volgens de woordvoerder van de familie Conyers krijgen de vrouwen met hun klachten veel te veel aandacht vanwege de wereldwijde #metoo, de discussie over seksuele intimidatie. „De bijdragen van het Congreslid gaan veel verder dan welke hashtag die nu populair is ook”, aldus de zegsman.

De leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden is het daar niet mee eens. Nancy Pelosi riep haar partijgenoot Conyers op zijn biezen te pakken en af te treden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Congreslid in het ziekenhuis na Metoo-beschuldiging
Sluiten