Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 26 nov 2017 / 11:28 uur

Brute kindermishandeling in kinderopvang China

Een medewerker van een kinderdagverblijf in China is opgepakt vanwege mishandeling. De kinderen vertellen dat ze seksueel misbruikt werden en naakt opgesloten zijn geweest in de kast. Dat meldt de NOS.

Zoveelste kindermisbruikzaak in korte tijd

Volgens NOS-correspondent Marieke de Vries hebben de mensen in China het bijna nergens anders meer over. Het zou de zoveelste kindermisbruikzaak in korte tijd zijn. De kinderen zouden met naalden onder hun nageltjes zijn gestoken. Sommige ouders vonden in de zakken van de kinderjasjes pillen terug. Die werden gebruikt om de kinderen slaperiger te maken, zodat ze medisch onderzocht konden worden.

Of de verhalen van de kinderen kloppen is nog niet zeker. De schooldirecteur heeft een klacht ingediend vanwege valse beschuldigingen en er zou inmiddels een tweede persoon opgepakt zijn vanwege het verspreiden van valse informatie.

Weinig toezicht op personeel

Het kinderdagverblijf is van RYB Education, een bedrijf dat meer dan duizend kinderdagverblijven in China runt waar zo’n 4000 medewerkers werken. Het bedrijf heeft excuses aangeboden en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

De sector van de kinderdagverblijven is volgens De Vries booming. Dat komt doordat de ouders van de kinderen erg hard moeten werken en hun kinderen dus al snel naar opvangplekken gaan. Maar daar zou maar weinig toezicht zijn op het personeel. Zij krijgen weinig loon en zijn vaak onervaren. Bovendien wordt er weinig onderzoek hiernaar uitgevoerd. „Dan krijg je dit soort excessen”, aldus De Vries.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brute kindermishandeling in kinderopvang China
Sluiten