Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 3 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Breaking Bad-acteur pissig om intro RTL Late Night

Breaking Bad acteur Jonathan Banks was donderdag bij RTL Late Night niet zo blij met zijn introductievideo. Hij werd daarin neergezet als een acteur die ‘niet heel veel tekst heeft’. Aan het einde van de video reageerde hij met een: ‘fuck that’.

Niet blij

De naam van de acteur doet wellicht bij sommigen pas een belletje rinkelen als we deze koppelen aan de populaire serie Breaking Bad. Daarin vertolkt de 70-jarige Banks de rol van Mike. Donderdag verscheen hij aan tafel bij Humberto Tan in het programma RTL Late Night. Hij werd aangekondigd middels een introductievideo over zijn 50-jarige carrière, maar was daar niet echt blij mee.

Olie op het vuur

Banks speelde in een aantal zeer bekende films en series, waaronder E.R. en Dexter. Toch werd hij in de video neergezet als een acteur die ‘misschien niet altijd veel tekst heeft’ en als een acteur die eigenlijk alleen maar mensen doodschiet of zelf doodgeschoten wordt. Aan het einde van de video vervolgende Tan met een weinig tactisch: „Dit somt uw carrière wel goed op, hé?"

‘Fuck that!’

De video werd door Banks kennelijk als zwaar beledigend opgevat, want na afloop hij reageerde er direct op. Na een paar keer draaien met zijn ogen, zei hij: „Sorry, ik heb een vraag. Niet iedereen weet wie ik ben? Ik heb niet veel tekst? Zeiden ze dat? Mag ik vloeken op dit tijdstip van de dag? Well, fuck that!”

Nederlandse speelfilm

De acteur was bij Tan aangeschoven om het te hebben over de nieuwe Nederlandse, in Friesland gedraaide speelfilm Redbad waarin hij een middeleeuwse badguy vertolkt. Daar sprak hij uiteindelijk met frisse tegenzin over. De internationale film Redbad van regisseur Roel Reiné en filmproducent Klaas de Jong gaat over Radboud, de koning van de Friezen (679-719 na Christus).

RTL heeft de video van YouTube verwijderd. Hij is hier nog wel te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.