Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 17 nov 2017 / 21:00 uur

Amerikaans marinevliegtuig tekent enorme penis

Een vliegtuig van de Amerikaanse marine heeft vrijdag een enorme penis in de lucht getekend. Vertegenwoordigers van de luchtbasis Whidbey Island, dat in de Amerikaanse staat Washington ligt, hebben bevestigd dat een van hun vliegtuigen de bijzondere ‘manoeuvre’ heeft uitgevoerd.

Dat meldt de lokale nieuwszender KREM. Een vrouw vertelt aan de zender dat ze erg geschokt was over de tekening. Opeens moest ze aan haar jonge kinderen uitleggen wat er in de lucht te zien was en dat was niet makkelijk, zo zegt ze.

Geen enkele waarde voor de training

Ook de marine heeft gereageerd op de luchttekening. De organisatie vindt dat dit absoluut niet door de beugel kan. „De marine hanteert de hoogste standaarden voor zijn luchtvliegers en dit vinden we absoluut onacceptabel. Het is van geen enkele waarde voor de training en wij houden de bemanning verantwoordelijk."

KREM heeft ook contact gezocht met de Amerikaanse landelijke luchtvaartorganisatie om informatie in te winnen over de identiteit van de daders. Daar vingen de journalisten echter bot, omdat er geen veiligheidsrisico is ontstaan. De organisatie zegt dat zij geen bewakers van moraliteit zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaans marinevliegtuig tekent enorme penis
Sluiten