Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

15-jarige voert onwetende klas en leraar spacecake

Het had een leuke alternatieve les moeten worden voor derdeklassers van de middelbare school Parc de Villeroy in het Franse Mennecy. De gymdocent had besloten een les niet om lichamelijke opvoeding te laten draaien, maar meer om het sociale en gezellige aspect. Leerlingen konden hierbij een hapje of een drankje meenemen, iets wat een van hen maar al te graag deed.

Space

Hij besloot in de keuken zijn creativiteit op de vrije loop te laten en bakte een chocoladespacecake. Eenmaal in de klas liet hij in zijn toelichting het gedeelte ‘space’ weg, waarna een aantal leerlingen en de leraar gretig toehapten. Kort daarna ging het fout.

„De chocoladecake zag er normaal uit. Hij had een beetje een rare smaak, maar we aten het op”, vertelt een van de leerlingen tegenover Le Parisien. „Op een gegeven moment kreeg de leraar grote donkere kringen onder zijn ogen. En hij zweette.”

Erger en erger

„Het werd erger en erger. Op een bepaald moment begon ik zo hard te lachen, dat ik niet meer kon stoppen. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen", vertelt de leerling. Het had niet op iedereen hetzelfde effect. Een ander viel namelijk in slaap even later tijdens aardrijkskunde.

Omdat eigenlijk niemand ervaring had met drugs en de dader zijn mond dichthield, wist niemand echt wat er precies aan de hand was. „Dat was het ergste." Bij de ouders begon het al snel te dagen. „Om 17 uur wilde mijn dochter al gaan slapen. Ze had grote honger en veel dorst. We hadden snel door dat ze drugs gebruikt had. Mijn man werkt immers bij de politie."

Onderzoek

De moeder liet haar dochter de ochtend erop direct onderzoeken en uit de tests kwam naar voren dat ze cannabis tot zich had genomen. De link met de cake werd snel gelegd, waarna verschillende ouders naar de politie stapten. De jongen is bovendien per direct geschorst door de school.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.