Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 8 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Wij moeten ons huis verbouwen vanwege mijn ziekte’

Mooie afsluiter voor het seizoen van Miljoenenjacht. De thuiswinnaars van deze week kunnen het bedrag dat ze hebben gewonnen goed gebruiken, en dit is ontroerend. De winnares is namelijk chronisch ziek.

https://twitter.com/Curbyy/status/917113228324466688

123.000 euro

De man en vrouw uit Apeldoorn zijn de gelukkige winnaars van 123.000 euro. In de aflevering vertelt de vrouw: „Ik ben ziek, ik heb Fybromyalgie, het komt zo goed uit." Het gezin hoopte al heel lang dat Winston eens met dat koffertje bij hun langs zou komen. „Vanwege mijn ziekte moeten wij ons huis verbouwen, en dat kan nu."

De twee winnaars zijn een prachtig koppel, en gaan voor elkaar door het vuur: „Mijn man is mijn mantelzorger, wat wil je nog meer."

Wat is Fybromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is nog onbekend. In het lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen, aldus het Reumafonds.

https://twitter.com/fuhlix/status/917112872072830976

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.