Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 10 okt 2017 / 19:32 uur

Petitie tegen Engelstalige colleges bij Psychologie

Tweedejaarsstudenten Psychologie uit Nijmegen zijn een petitie gestart omdat ze niet langer les willen van hun docenten. Althans, niet in het Engels. Ze zijn het niet eens met de manier waarop hun docenten de taal spreken en wijzen de ​decaan en onderwijsdirecteur op de punten die op het moment van inschrijven werden beloofd.

Afspraken niet nagekomen

De studenten die de petitie zijn gestart hebben gekozen voor de Nederlandse variant, maar kregen na de zomer ineens les in het Engels. ‘Wij weten dat u natuurlijk, net als wij de grootste voorstander bent van goed onderwijs’, schrijven ze. ‘Maar door gebrek aan ervaring met, en kennis van de Engelse taal van onze docenten, kunnen wij de colleges niet goed volgen. Ook kunnen de docenten de stof duidelijk minder makkelijk overbrengen.’

Volgens de studenten zijn zonder vooraankondiging de Engelstalige en Nederlandstalige opleidingen samengevoegd. Het gevolg is dat alle studenten nu in het Engels les krijgen. De studenten zeggen te begrijpen dat de universiteit als wens heeft om te internationaliseren, maar dat hen is beloofd om onderwijs in het Nederlands te krijgen. Hiermee worden de afspraken volgens de studenten niet door de Radboud Universiteit nagekomen.

Internationaliseren

‘Om een lang verhaal kort te maken, wij geloven in ons recht op goed onderwijs. Momenteel is dat niet wat u ons biedt. Wij voelen ons op deze manier voorgelogen.’ De studenten verzoeken de universiteit dan ook vriendelijk doch dringend de punten in acht te nemen en te zoeken naar een passende oplossing.

De petitie is inmiddels honderden keren getekend. Donderdag zullen de initiatiefnemers van de petitie in gesprek gaan met de universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Petitie tegen Engelstalige colleges bij Psychologie
Sluiten