Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 20 okt 2017 / 14:52 uur

Obama is terug: ‘Yes we (still) can!’

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag 20 oktober.

Obama is terug: ‘Yes we (still) can!’

Barack Obama maakte donderdagavond na negen maanden zijn comeback op het politieke toneel. Hij sprak twee verkiezingsrally’s toe in New Jersey en Virginia om de democratische kandidaat voor de lokale verkiezingen te ondersteunen. De oud-president spreekt in zijn speech vooral over verdeeldheid en angst. Hij benadrukt het belang van eenheid in Amerika. „De politiek in Washington moet stoppen met het verdelen van Amerika en eenheid terugbrengen. We zijn op ons best als we elkaar omhoog tillen", spreekt Obama de zaal toe. Zonder dat hij zijn naam noemt, weet Obama een sneer te maken naar Donald Trump. „We hebben mensen die opzettelijk proberen mensen kwaad te maken," zei de oud-president.

Saskia Noort en Joyce Roodnat leggen uit waarom vrouwen zwijgen over seksueel misbruik

Sinds de hashtag #MeToo delen steeds meer vrouwen hun ervaring over seksueel misbruik. Ook schrijfster Saskia Noort vertelde dat ze op veertienjarige leeftijd werd verkracht. Bij Pauw praatte ze over haar schokkende verhaal en lichtte ze toe waarom ze niet eerder met het verhaal naar buiten is gekomen.

De Magische Muziekmachine

Ron Minis, muzikant wilde iets bijzonders doen toen zijn YouTube kanaal meer dan 2 miljoen views had bereikt. Het liefst wilde hij iedereen bedanken met een persoonlijk lied, maar dat bleek natuurlijk vrij onmogelijk. Ron Minis verzon iets anders, samen met een aantal developers ontwikkelde hij een ‘music machine’. Zodra je je naam en e-mailadres invult ontvang je je eigen persoonlijke sound.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obama is terug: ‘Yes we (still) can!’
Sluiten