Els Anker
Els Anker Nieuws 21 okt 2017 / 11:30 uur

Nieuwe aanwinst voor politie: de Audi A6

De Audi A6 Avant wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe politieauto voor snelwegachtervolgingen. Dat meldt de politie zaterdag na afloop van de aanbestedingsprocedure. Er komen negentig van deze nieuwe Snelle Interventie Voertuigen of SIV’s, zoals ze in het politiejargon worden genoemd.

De nieuwe auto’s moeten ervoor zorgen dat de politie een antwoord heeft op mobiele bandieten, plof- en ramkrakers, verkeershufters en ander ‘gespuis’ in snelle bolides.

Criminaliteitsbestrijding

De nadruk van de inzet van deze SIV’s ligt bij criminaliteitsbestrijding op de weg, laat Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep, weten.  ,,We gaan opsporend surveilleren. Criminelen pakken. Daarom is er behoefte aan een snel en robuust voertuig”.

Vanaf het voorjaar 2018 rijdt de eerste Audi A6 in politiekleuren op de weg, is de verwachting. Ze worden aangeschaft als opvolger van de huidige negentig Volvo’s V70, die geleidelijk worden vervangen.

Eisen

De politie had van tevoren een aantal eisen aan de nieuwe politieauto gesteld. Politiemensen mochten daarover meepraten. Zo moest het voertuig een topsnelheid hebben van ten minste 250 kilometer per uur.

En ook dient hij binnen zeven seconden te kunnen accelereren naar honderd kilometer per uur. De Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic voldoet in ieder geval aan die eisen. De consumentenprijs ligt afhankelijk van de uitvoering boven de 80.000 euro.

Volgens De Telegraaf kost de nieuwe order inclusief onderhoud en reperaties ongeveer 10 miljoen euro.

Aanbesteding

De Audi’s worden geleverd door autobedrijf Pon. Tegen de uitkomst van de aanbesteding kunnen de overige inschrijvers tot 10 november bezwaar maken.

De Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic zal waarschijnlijk vanaf het voorjaar 2018 de bekende Volvo V70 gaan vervangen…

Gepostet von Politie Nederland am Samstag, 21. Oktober 2017

Reageer op artikel:
Nieuwe aanwinst voor politie: de Audi A6
Sluiten