Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 18 okt 2017 / 09:15 uur

Nieuw-Zeeland vreest voor ‘chipocalypse’

Bewoners van Nieuw-Zeeland maken zich zorgen. Niet zozeer door een mislukte aardappeloogst, maar vanwege een desastreus gevolg daarvan: de chipsvakken raken leeg.

Nieuw-Zeeland heeft de op twee na natste winter ooit achter de rug. De aanhoudende regen in Nieuw Zeeland zorgde ervoor dat 20 procent van de aardappelen in het land verloren zijn gegaan, en in sommige regio’s is dat zelfs 30 procent.

„Het begon met regenen in maart, en het is gewoon niet gestopt”, vertelt Chris Claridge, hoofd Potatoes New Zealand, aan Radio Live NZ. „Aardappelen zijn eigenlijk levend – ze moeten ademen. En dus verdrinken ze en starten te rotten, omdat ze overspoeld worden door water.”

Chipstekort?

Vooral de aardappelen die worden gebruikt voor chips, zijn hard getroffen. Het duurde dan ook niet lang voordat een bijnaam voor een tekort aan chips was geboren: de chipocalypse. De vrees voor een tekort aan de snack, werd nog eens versterkt door waarschuwingen in de winkels dat de situatie tot het nieuwe jaar kan voortduren.

De grootste leveraars laten echter weten nog geen problemen te voorzien, omdat er nog genoeg chips in voorraad is. Een van de supermarktketens, Foodstuffs, heeft bovendien laten weten dat de waarschuwingsbordjes in hun winkel niet correct waren: er is enkel een fout bij het bestellen gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw-Zeeland vreest voor ‘chipocalypse’
Sluiten