Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 28 okt 2017 / 16:00 uur

Moeder dood bij auto-ongeluk na bezoek babytweeling

Een hartverscheurend verhaal uit Santa Clarita, Amerika. De kersverse moeder Katie Evans is daar om het leven gekomen bij een auto-ongeluk, toen zij haar pasgeboren tweeling net had bezocht.

De meisjes lagen in het ziekenhuis omdat zij ruim 15 weken te vroeg geboren werden. Katie reed ontelbare keren heen en weer om iedere vrije minuut bij haar meisjes door te brengen. Op vrijdag 6 oktober reed ze terug naar huis, laat in de avond nadat ze haar meisjes gedag had gezegd.

Verdovende middelen

Ze was onderweg naar haar man Jacob en haar vier zoons en was slechts 1,5 kilometer van huis verwijderd toen ze betrokken raakte bij een vreselijk ongeluk. Naar alle waarschijnlijk was de bestuurder van de andere auto die het ongeluk veroorzaakt heeft onder invloed van verdovende middelen, aldus Fox News.

Het lijkt erop dat Katie direct om het leven is gekomen.

Fox News sprak met Jacob, die de ergste nacht van zijn leven omschreef aan de nieuwszender. Hij werd ongerust toen zijn vrouw maar niet thuis kwam en zocht contact met vrienden en het ziekenhuis. Daarna besloot hij de route te rijden die Katie altijd naar het ziekenhuis reed, om te kijken of hij op die manier iets tegenkwam. Binnen enkele minuten kwam hij oog in oog te staan met de politie, die de plek van het ongeluk hadden afgezet.

Vergeef hem

Hoewel er in de Amerikaanse media vol walging wordt gereageerd op de bestuurder van de andere auto, zegt Jacob dat hij hem vergeeft. Volgens hem is dat ook wat Katie had gewild: dat vrienden en familie hem zouden vergeven. ,,Het leven is te kort voor iets anders dan loslaten en doorgaan met leven." Jacob heeft ook een brief geschreven naar collega’s, toen hij merkte dat die veel woede voelden omtrent het ongeluk. Daarin geeft hij aan dat hoewel hij verscheurd wordt door verdriet, maar vooral wil kijken naar hoe hij op een positieve manier verder kan leven en voor zijn zes kinderen kan zorgen.

,,Katie was niet perfect. Dat is niemand. Maar als je Katie wilt eren moet je doen wat zij iedere dag van haar leven gedaan heeft. Vind een manier om de wereld een klein beetje beter te maken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder dood bij auto-ongeluk na bezoek babytweeling
Sluiten