Els Anker
Els Anker Nieuws 22 okt 2017 / 15:05 uur

Merendeel jongeren trapt in loverboy-truc

‘Hey schatje, je kunt wel model worden. Loop je even mee?’ Meer dan de helft van de Arnhemse jongeren die deze zin zaterdagavond in Arnhem hoorde, ging op de uitnodiging van de jongens in. Dat schrijft Omroep Gelderland.

In werkelijkheid waren de jongens geen echte loverboys, maar acteurs die meededen aan een bewustwordingscampagne van de gemeente Arnhem.

Succes

De acteurs spraken in tweetallen uitgaande jongeren aan met de vraag of ze modellenwerk wilden doen. Daarna werden de jongeren gevraagd of ze mee wilden lopen naar een zijstraat voor het achterlaten van hun gegevens.

Eenmaal in de straat aangekomen legden de undercoveragenten uit wat er was gebeurd en werden de jongeren gewaarschuwd voor loverboys. De actie bleek ‘succesvol’: in anderhalf uur tijd bleken van de 40 vrouwen uiteindelijk 29 vrouwen mee te gaan.

Samenwerking

Het is de vierde keer dat de gemeente Arnhem in samenwerking met de politie, Veilig Thuis en de lokale horeca een dergelijke actie heeft opgezet. Ook die keren trapte het merendeel van de vrouwen erin.

Bekijk hier hoe de undercoveragenten te werk gaan:

https://www.facebook.com/omroepgelderland/videos/1491153724331725/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Merendeel jongeren trapt in loverboy-truc
Sluiten