Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Joey Hoffmann (21) stierf natuurlijke dood’

Niets wijst erop dat de 21-jarige Joey Hoffmann op niet-natuurlijke wijze is overleden. Dat stelt een bron bij het onderzoek naar de doodsoorzaak van Hoffmann.

Vertrouwelijke informatie

Volgens een woordvoerder van het Instituut voor Forensische Geneeskunde in de Turkse stad Adana is het onderzoek naar de doodsoorzaak van de Nederlander afgerond, weet het AD. Wat de precieze conclusie van het rapport is, is onduidelijk. Die informatie is namelijk vertrouwelijk is.

De 21-jarige Joey uit Haaksbergen reisde in juni van dit jaar met Björn en Derya Breukers af naar Turkije. Het echtpaar Breukers wilde daar een huis bouwen en een nieuw leven beginnen en Joey wilde hen daarbij helpen.

Joey

‘Natuurlijke dood’

Hij kreeg echter heimwee en zou op 8 juli via de stad Adana naar Nederland teruggaan. Hij kwam daar echter nooit aan en bleef 5 weken spoorloos. Op maandag 14 augustus werd hij gevonden in een droge bedding van de Kuruçay Deresi rivier.

Volgens een bron bij het onderzoek ‘wijst niets erop dat Hoffmann op een niet-natuurlijke wijze is overleden’. Er zijn geen sporen van geweld aangetroffen. Hoffmann is vermoedelijk om het leven gekomen door uitputting en uitdroging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.