Metro
Metro Nieuws 14 okt 2017 / 16:10 uur

Gezin na Taliban-ontvoering: dochtertje is vermoord

Een Canadese man die met zijn gezin vijf jaar gevangen werd gehouden door een aan de Taliban verwante groepering is vrij. Hij zegt in een verklaring dat de ontvoerders zijn dochtertje hebben vermoord en zijn vrouw hebben verkracht.

Joshua Boyle en zijn vrouw Caitlan Coleman werden in 2012 ontvoerd toen zij probeerden een dorp in een door de Taliban gecontroleerde regio in Afghanistan hulp te bieden. Het tweetal reisde met een rugzak door het land. Coleman was destijds zwanger.

Het gezin, met drie kinderen die allemaal in gevangenschap werden geboren, is deze woensdag door Pakistaanse militairen bevrijd en vervolgens overgedragen aan Amerikaanse commando’s. Daarna vloog het gezin naar Canada.

Na aankomst in Toronto legde Boyle een verklaring af. Daarin zei hij dat het gezin uit vier kinderen bestond, maar dat een van hen door de Haqqani, het aan de Taliban-gerelateerde netwerk, is vermoord.

Boyle zei in de verklaring ook dat hij in eerste instantie kwaad op de Haqqani was omdat zij een pelgrim, zoals hij zichzelf noemt, en zijn hoogzwangere vrouw ontvoerden. „Later werd deze woede nog vele malen groter door het feit dat ze mijn dochtertje hebben vermoord”, aldus Boyle.

Het meisje zou zijn omgebracht omdat het gezin ‘een aanbod’ van de Haqqani bleef weigeren. Wat dit aanbod was, werd niet duidelijk uit de verklaring van Boyle.

‘Normaal leven’

Boyle hoopt dat zijn gezin in Canada weer een normaal en een veilig bestaan op kan bouwen. „Voor onze kinderen die het wel hebben overleefd.” De Canadese autoriteiten hebben gezegd zich over het gezin te zullen ontfermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gezin na Taliban-ontvoering: dochtertje is vermoord
Sluiten