Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 21 okt 2017 / 14:25 uur

Flitsend cadeau: een bon voor verkeersboetes

Je bent bijna jarig en krijgt regelmatig de vraag: wat wil je graag hebben? Altijd een lastige kwestie! Ontvang jij echter regelmatig een envelop van het CJIB in je brievenbus, dan hebben we het perfecte antwoord voor jou: een boetebon.

Een bioscoopbon, een weekendje weg, naar de sauna of een dinercadeau. Tegenwoordig is er voor elke gelegenheid wel een cadeaubon te koop. Speciaal voor de notoire verkeersovertreders onder ons, bestaat er ook een bon voor verkeersboetes.

Op de website Boetebon.nl kun je een cadeaubon ter waarde van 20 tot 150 euro kopen en laten versturen naar je vriend, beste vriendin of opa die regelmatig een verkeersovertreding begaat. Op het moment dat de ontvanger een boete heeft gekregen, kun je met de bon het boetebedrag (deels) afbetalen.

Negatieve effecten?

Het bedrijf benadrukt wel dat de houder ‘zich te allen tijde aan de (geldende) verkeersregels dient te houden’. „We gaan het natuurlijk niet stimuleren, maar af en toe een boete niet zelf hoeven te betalen, voelt gewoon heel erg goed!”, is te lezen op de site.

De politie lijkt wat minder positief over het bestaan van de bon. „Op het moment dat hier perverse effecten vanuit gaan en mensen denken: ‘ik heb toch zo’n bon, dus ik ga te hard rijden’, dat kan niet de bedoeling zijn”, laat een woordvoerder van de Landelijke Politie weten aan RTLZ.

Het Openbaar Ministerie maakt zich daarentegen minder zorgen over het bestaan van de bon, zolang mensen zich maar aan de verkeersregels houden: „Hoe mensen hun bon betalen maakt ons niet uit, als het maar gebeurt", aldus een woordvoerder tegen de nieuwssite.

Wat vind jij van deze cadeaubon? En wie van je vrienden kan dit wel gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flitsend cadeau: een bon voor verkeersboetes
Sluiten