Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 31 okt 2017 / 14:18 uur

Berlusconi opnieuw genoemd in onderzoek naar maffia

Silvio Berlusconi wordt verdacht van betrokkenheid in een maffia-onderzoek. Dat bevestigt Niccolo Ghedini, de advocaat van oud-premier van Italië, nadat de berichten waren verschenen dat het parket van Firenze een nieuw onderzoek had geopend naar zijn client.

Afluisteren

Volgens Italiaanse media werd het onderzoek geopend naar aanleiding van afluisteroperaties die de politie in 2016 uitvoerde in een gevangenis waar maffiabaas Giuseppe Graviano was opgesloten. Hij praatte met een andere gevangene en leek Berlusconi te betrekken in drie aanslagen die de maffia pleegde in 1993.

In Firenze vielen toen vijf doden, in Milaan ook vijf en in Rome gelukkig niet. De maffia zou met deze aanslagen de toenmalige regering hebben willen destabiliseren. Dit na aanleiding na de aanhouding van maffiabaas Toto Riina en de versterking van de wetgeving tegen de maffia.

Eerder genoemd

De opdrachtgevers van de aanslagen werden nooit geïdentificeerd, maar de namen van Silvio Berlusconi en zijn vroegere medewerker en vriend Marcello Dell’Utri werden al genoemd in twee verschillende onderzoeken in Firenze naar deze aanslagen, die allebei geseponeerd werden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Berlusconi opnieuw genoemd in onderzoek naar maffia
Sluiten