Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Zoon ontdekt wietkwekerij en geeft zijn moeder aan

Een 15-jarige jongen uit het Duitse St. Leon-Rot vond al die groene planten in de achtertuin toch een beetje vreemd. Hij besloot op internet te zoeken wat het nou precies voor planten waren. Toen hij er vervolgens achterkwam dat het wiet was, en zijn moeder degene is die de wiet teelt, aarzelde hij geen moment en besloot de politie te bellen.

Flinke dosis

Bij de inval in het huis troffen agenten een wietkwekerij aan: negentien grote cannabisplanten, sommige van wel anderhalve meter hoog. De moeder reageerde in de eerste instantie redelijk rustig toen de planten in beslag werden genomen, maar toen de politie weer vertrok, viel ze meteen haar zoon aan.

Jeugdzorg

Ze kwam er namelijk achter dat haar zoon aangifte had gedaan. Hierna was ze niet meer te houden. Volgens de buren was de ruzie zo hevig dat ze besloten opnieuw de politie te bellen. Ze hebben de vrouw uiteindelijk weten te kalmeren en haar zoon meegenomen.

De moeder is aangehouden voor drugsbezit. De zoon is ondertussen ondergebracht bij jeugdzorg, voor het geval zijn moeder hem uit woede iets aandoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.