Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 26 sep 2017

Water in vliegtuig 21 keer duurder dan in supermarkt

Eten en drinken in vliegtuigen is duur, dat weten we allemaal. Maar dat de prijzen in sommige gevallen 21 keer hoger liggen dan in de supermarkt mag op zijn minst opvallend worden genoemd.

Water is de grootste melkkoe. Waar je in de meeste buurtsupers zo’n 14 cent voor een flesje betaalt, ben je bij bijvoorbeeld Ryanair en Corendon Airlines 3 euro kwijt aan een watertje. Een verschil van maar liefst 2043 procent. EasyJet is wat dat betreft een stuk ‘goedkoper’ en vraagt 2 euro voor een flesje water.

Dat blijkt uit een onderzoek van reiszoekmachine KAYAK.nl, dat de prijzen van luchtvaartmaatschappijen en Albert Heijn naast elkaar heeft gelegd. Daarbij is in sommige gevallen uitgegaan van multipackaankopen. Zo kosten negen flesjes AH Basic Water 1,26 euro (14 cent per stuk).

Twix

Ook snacks zijn aan boord aanzienlijk duurder dan in de supermarkt. Waar je in de winkel ongeveer 50 cent voor een Mars of Twix betaalt, ben je aan boord van een vliegtuig vaak 2 euro kwijt. En wat te denken van een zakje chips dat bij Albert Heijn rond de 0,19 euro kost en aan boord 2,50 euro. Soep (0,41 vs 3,60 euro) en bier (0,85 vs 6,00 euro) zijn eveneens goede producten voor vliegmaatschappijen om geld te verdienen.

KAYAK.nl raadt dan ook aan vooral zelf snacks mee te nemen. Dat geldt uiteraard niet voor flesjes drinken, die je bij de douane moet inleveren. „De hogere prijs van eten en drinken aan boord wordt uiteraard voor een deel veroorzaakt door de prijzen die worden gerekend voor het uitserveren van eten en drinken, maar het is goed om te weten dat het loont om zelf eten mee aan boord te nemen. Dat kan reizigers een hoop geld besparen”, aldus Julia Stadler-Damisch van KAYAK.nl.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste prijsverschillen per luchtvaartmaatschappij:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Water in vliegtuig 21 keer duurder dan in supermarkt
Sluiten