Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 24 sep 2017

Vrouw ontsnapt op heldhaftige manier aan aanranding

Een vrouw uit Breda is zaterdagochtend op een heldhaftige manier ontsnapt aan een poging tot aanranding. De vrouw beet de man in zijn hand en greep in zijn kruis, waardoor ze kon ontsnappen.

‘Ik dacht dat het een grap was’

De Bredase vrouw was zaterdagochtend aan het hardlopen toen ze ineens werd vastgegrepen door twee armen. Aan Breda Vandaag vertelt ze dat ze eerst dacht dat het een grap was. Doordat ze de armen niet herkende, kreeg ze door dat het geen grap was. Ze begon hard te schreeuwen, waarop de aanrander zijn hand voor haar mond deed. Ze beet zo hard dat zijn hand begon te bloeden.

De vrouw greep ook hard in zijn kruis, waardoor de aanrander schrok en losliet. De man besloot daarop weg te rennen naar de uitgang van het bos. De hardloopster liep verder het bos in en kwam daar gelukkig een andere hardloopster tegen.

Waarschuwing voor andere vrouwen

De aanrander was tussen de 1.80m en 1.85m. „Hij had een donkere jas met grijze letters op zijn mouw en een capuchon op”, vertelt de vrouw. Ze heeft haar verhaal gedaan bij de politie, maar geen aangifte gedaan. Dat gaat ze nog wel doen.

De vrouw vertelde haar verhaal aan Breda Vandaag omdat ze graag andere vrouwen wil waarschuwen om niet zo vroeg te gaan hardlopen. Ze was zaterdagochtend om half 8 namelijk al aan de gang. Daarnaast hoopt ze zo mensen te vinden die de man misschien hebben gezien of de wond in zijn hand herkennen. Door de poging tot aanranding wil de vrouw graag anoniem blijven.

Het aantal registreerde aanrandingen is in 2016 nog gestegen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat tussen 2015 en 2016 er bijna 500 meer aanrandingen zijn geweest. Van de 2200 geregistreerde aanrandingen in 2016, werden er nog geen 700 opgehelderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vrouw ontsnapt op heldhaftige manier aan aanranding
Sluiten