Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 10 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Vindicat richt ravage aan in restaurant

Vindicat lijkt haar streken niet verleerd te zijn. Het klonk zo gezellig, een middagje sushi eten met de vereniging. Maar dit werd een ware nachtmerrie voor de eigenaar en het personeel van Sushi Mall in Groningen. Een paar honderd leden lieten een spoor van vernieling achter tijdens hun dineetje. De stomdronken eetgasten plasten tegen de muren aan, lieten personeel struikelen, gooiden met glazen, roofden flessen wijn en haalden de gordijnen naar beneden. Het incident vond vorige week zondag plaats en werd een week later naar buiten gebracht door de Groningse nieuwssite Sikkom.

Tekst gaat onder de afbeelding verder

Gezellig uit eten

Het grootste slachtoffer van de ‘ludieke studentengrappen’ en ‘olijke grollen’ was de bediening van het sushi-restaurant. Zij werden door de laveloze aspirant-hoogopgeleiden bespot, uitgelachen, belemmerd en omver geduwd. De bezopen niet-knorren waren volledig losgeslagen en transformeerden het restaurant in een rampgebied met glas op de vloer en vernielingen aan het meubilair. Naarmate de avond vorderde, werd de sfeer steeds grimmiger. Zo werd er een gat getrapt in de deur van het toilet en plunderden leden van de ballenbende, met het motto: ‘Handhaaft en beschaaft’, de voorraad leeg. Uiteindelijk werd de politie gebeld die orde moest scheppen in de chaos. Na een vermanend gesprek verlieten de dokters en advocaten van de toekomst het restaurant. Er was zo veel schade in Sushi Mall dat het de dag erop pas in de avond weer open kon.

Een insider meldde aan Sikkom dat het ‘vorig jaar een stuk erger was’ en dat de studenten deze editie wel keurig de rekening hadden betaald. Rector Stijn Derksen was onbereikbaar voor commentaar en verwees het journaille naar zijn opvolger die op maandag 11 september geïnstalleerd wordt. Kan hij meteen wennen aan de hoeveelheid verantwoording die je moet afleggen binnen deze prachtige uitdagende functie.

​Tekst gaat onder de afbeelding verder.

Handhaaft en beschaaft ©ANP
Handhaaft en beschaaft' ©ANP

Reputatieverbetering

De Groningse borrelclub heeft vorig jaar, na verschillende incidenten, laten weten alles in het werk te stellen om hun beruchte reputatie te verbeteren. Of het bestuur tevreden terugkijkt op dit bewogen jaar is niet bekend, waarschijnlijk zijn ze vandaag brak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vindicat richt ravage aan in restaurant
Sluiten