Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 15 sep 2017
Leestijd: 4 minuten

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

Nederlanders hechten veel waarde aan thuiswerken. Maar liefst 36 procent van de Nederlandse werknemers vindt de mogelijkheid om thuis te werken een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om flexibiliteit op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup Solutions onder 14.000 werknemers naar flexibiliteit op het werk.

„De digitale middelen zijn er en de voordelen van deels thuiswerken zijn bewezen”, aldus Annabelle Hagoort, Managing Director van ManpowerGroup Solutions. „We zien ook dat werkgevers hier op anticiperen, zeker in de huidige arbeidsmarkt waar het steeds belangrijker wordt om het juiste talent aan je organisatie te binden.”

Flexibiliteit

De soorten van flexibiliteit waar waarde aan wordt gehecht zijn:

1. De mogelijkheid tot parttime of fulltime thuiswerken (36 procent)
2. Het zelf kunnen inplannen van de werkweek (21 procent)
3. Flexibele aankomst- en vertrektijden (14 procent)
4. Kortere werkweek met minder werkdagen maar met langere werktijden per dag (13 procent)
5. Verlof om zorgredenen (6 procent)
6. Mogelijkheid tot langdurig onbetaald verlof/sabbatical (5 procent)
7. Mogelijkheid tot langdurig betaald verlof (5 procent)

Jullie thuiswerkplekken

Metro vroeg jullie naar de mooiste thuiswerkplekken. Een greep uit de reacties:

Charlotte Meindersma

„Ik ben jurist en dit is mijn ‘kantoor’. Eigenlijk is het mijn tweede huis en zo gebruik ik het ook, zoals je goed kunt zien. Hoewel, vandaag is misschien wel mijn meest rommelige dag ooit."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Charlotte Meindersma

Marieke van Dulmen

,,Een must voor mij is een lekker warm vest en in de winter zit ik zelfs in een slaapzak als ik veel foto’s heb om na te bewerken!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Marieke van Dulmen

Jill Quant

„Toevallig vandaag geschoten. Ik ben tekstschrijver. Een schone werkplek met een kladblok erbij vind ik heel belangrijk. Verder is goede koffie natuurlijk essentieel."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Jill Quant

Imke Meeusen

,,Ik ben een illustratiestudent van 24 jaar oud. Mijn thuiswerkplek is altijd een lekkere chaos! Ik kan absoluut niet tegen een opgeruimde studio, juist van de chaos krijg ik inspiratie. Hier staat mijn dagelijkse materiaal op mijn antieke tekentafel, mijn allerbeste aankoop ooit! Deze kan versteld worden in hoogte, schuin gezet worden en functioneert vaak ook als lichtbak. Onmisbaar dus!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Imke Meeusen

Lizet Deutekom

,,Tot een halfjaar geleden werkte ik zo: met laptop, rommel, en knorrende kat. Hoewel dat ontzettend knus is, heb ik eettafel en kat inmiddels verruild voor een fijne lichte kantoorruimte met andere creatieve freelancers. Ook gezellig, maar stukken productiever."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Lizet Deutekom

Laura Steen Redeker-de Vries

,,Ik werk op de beslisafdeling van een uitvoerende overheidsinstantie. Mijn werkdag begint met een mooi opgeruimd bureau. Toch maak ik graag aantekeningen om dingen tegen elkaar af te wegen of een zaak duidelijk te krijgen. Dus aan het eind van de dag ligt mijn bureau alsnog vol papier. De iPad en JBL zijn voor een muziekje. En een kop koffie is uiteraard onmisbaar op het bureau van een ambtenaar."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Laura Steen Redeker-de Vries

Helianthe Jonker

,,Ik werk als grafisch vormgever vanuit huis. Mijn ‘kantoor’ bevindt zich in de woonkamer en omdat ik het fijn vind om de indeling hiervan af en toe om te gooien zit ik nooit op dezelfde plek. Dit vind ik prima, ik hecht geen waarde aan de perfecte werkplek. Voor mijn gevoel heb ik die voor mijzelf wel gecreëerd."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Helianthe Jonker

Mylène Klein

„Ik schrijf content voor een branding bureau en ik ga voor mezelf beginnen als virtual assistant. Mijn werkplek is altijd keurig, alleen de spullen waar ik op dat moment mee werk liggen op tafel. Het liefst is de tafel ook zo leeg mogelijk. Ik heb verder altijd wel iets bij me in de buurt staan wat heel persoonlijk is. Iets wat ik van mijn dochter heb gekregen of iets van mijn overleden opa."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Mylène Klein

Marit Groen

„Ik heb een flink volle werkplek op het moment want er staat een event op de planning. Ik maak sieraden en zo ziet mijn werkplek er dan uit. Ik hou van rust in de chaos en van gemak. Dus wel alles netjes gesorteerd en veel materiaal in bakjes voor het grijpen."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Marit Groen

Suus van der Veer

„Dit is mijn thuiswerkplek: lekker schoon, fris en netjes! Anders kan ik echt niet werken. Er liggen altijd notitieboeken naast m’n laptop, ik doe muziek in en dan kan ik lekker schrijven aan mijn blog!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Suus van der Veer

Arjanne Boven

„Inmiddels heb ik een kantoor, maar ik werk nog steeds af en toe thuis. Ik ben onder meer webdesigner en appdesigner en ik maak altijd een rommeltje van m’n bureau. Aan het einde van de dag ruim ik het weer op, zodat ik de volgende dag met een leeg, opgeruimd bureau weer kan beginnen."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Arjanne Boven

Tjalina Nijholt

„Mijn thuiswerkplekje, inclusief rommelig bed op de achtergrond. Dit vind ik het fijnst van thuiswerken: veel snacks! Ik doe communicatie voor een sociale onderneming en wil een opgeruimd bureau, maar de rest van de omgeving maakt me niet uit."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan
De thuiswerkplek van Tjalina Nijholt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.