Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 25 sep 2017 / 07:20 uur

Slachtoffers Snapking krijgen hun geld terug

Ken je Snapking nog? De vlogger die een oproep deed aan zijn volgers om een 0909-nummer te bellen, dat één euro per minuut kostte. Hij heeft zijn volgers vervolgens lang in de wacht laten zetten, wat veel geld heeft gekost. Gelukkig krijgen alle slachtoffers hun geld terug.

De mensen die hebben gebeld naar het nummer, hoeven niets te doen om het geld terug te kijken, zegt de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder dwingt de telefoonmaatschappijen om de schade terug te betalen, in totaal gaat het om ruim 13.000 euro.

Snapking niets verdiend

Er hebben in totaal 6450 mensen gebeld, waarvan er slechts vijf mensen daadwerkelijk met Snapking konden bellen. Bij drie van deze bellers, duurde het telefoongesprek minder dan één minuut.

Gelukkig werd er snel ingegrepen door het ACM, het 0909-nummer werd snel geblokkeerd en de inkomsten werden bevroren. Snapking heeft daarom niets verdiend aan de belletjes. Er zaten vooral minderjarige bellers tussen.

https://www.youtube.com/watch?v=0nz7_Ga8PgM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffers Snapking krijgen hun geld terug
Sluiten