Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 28 sep 2017 / 19:37 uur

Pitbull redt kankerpatiënten met privéjet

Rapper Pitbull mag dan bekend staan om zijn luchtige clubmuziek, Mr. Worldwide is meer dan een hitmachine. De in Miami geboren artiest, zoon van Cubaanse immigranten, stuurde hoogstpersoonlijk zijn privéjet de lucht in om kankerpatiënten in het zwaar getroffen Puerto Rico te helpen.

Hij steekt daarmee slachtoffers van de orkaan, die in Puerto Rico chemotherapie ondergaan, de helpende hand toe. Zij worden met het vliegtuig van Pitbull naar de Verenigde Staten gevlogen om daar hun behandeling voort te zetten. Voor sommige patiënten was deze ernstig in gevaar gekomen omdat enkele ziekenhuizen zijn verwoest en zonder stroom zitten. Door energie- en stroomgebrek stierven er in een ziekenhuis in San Juan, de hoofdstad, twee mensen op de eerste hulp.

Schade

Orkaan Maria richtte in Puerto Rico een enorme hoeveelheid schade aan. Zo zijn er veel stroomstoringen, zit de helft van de inwoners zonder drinkwater en is er dus bij het merendeel van de ziekenhuizen geen energie of stroom meer.

Zelf kwam de 36-jarige rapper niet met het nieuws naar buiten. ,,Ik ben gezegend dat ik wat kan doen. Ik lever gewoon mijn bijdrage,” zo liet hij via zijn woordvoerder weten aan CNN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pitbull redt kankerpatiënten met privéjet
Sluiten