Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 1 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe aanhouding in zaak vermist Frans meisje (9)

Frankrijk is in de ban van de vermissingszaak van het negenjarige meisje Maëlys de Araujo, die vorig weekend vermist raakte tijdens een bruiloft. Ook vandaag zijn er nieuwe ontwikkelingen. Nadat gister al een arrestatie was gedaan door de Franse politie in de zaak, is er vandaag (vrijdag) wederom een 34-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning, zo meldt de Franse zender RTL. Donderdag was een andere 34-jarige man voor verhoor meegenomen. Hij zit nog steeds vast in een Franse cel.

Het jonge meisje verdween in de nacht van zaterdag op zondag uit een slaapkamer tijdens een bruiloft in Pont-de-Beauvoisin, een klein dorpje in het zuidoosten van Frankrijk. Ze werd voor het laatst gezien op zondag rond 3 uur ‘s ochtends in het plaatselijke dorpshuis. Sindsdien zoekt de politie met man en macht naar het meisje. Politiehonden vonden een spoor van Maëlys maar raakte deze kwijt bij het parkeerterrein van het dorpshuis, wat er op kan duiden dat ze in een auto is meegenomen. Er wordt serieus rekening gehouden met ontvoering of moord.

Rustig dorpje

De man die donderdag is aangehouden, zou een kennis zijn van de ouders van Maëlys. De afgelopen dagen heeft de politie al een groot aantal gasten gehoord als getuige. Het huis waar het Franse meisje sliep, ligt in een bosrijke omgeving in de buurt van Lyon. Het dorpje waar de bruiloft plaatsvond, Pont-de-Beauvoisin, staat bekend als een zeer rustige plek waar normaal gesproken weinig gebeurt.

Meer dan tachtig agenten van het speciale Franse politieleger, de gendarmerie, kapte enkele bossen in de regio uit, echter zonder enig resultaat. Ook een plaatselijke rivier, huizen en auto’s zijn doorzocht. Of beide arrestaties wat gaan opleveren moet nog blijken, voorlopig blijft het normaal zo stille Franse dorpje overspoeld door (inter)nationale aandacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.