Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 4 sep 2017 / 07:48 uur

Man rent vuur in op Burning Man en overlijdt

Tijdens het extravagante Burning Man festival in de de Amerikaanse staat Nevada is een man om het leven gekomen nadat hij het vuur was ingerend.

De 41-jarige man rende tijdens een van de afsluitende ceremonies, waarbij elk jaar traditiegetrouw een grote houten pop wordt verbrand, het vuur in. Hij brak hierbij door de veiligheidsbarrières. Brandweermannen hebben de man uit het vuur gehaald en daarna werd hij met een traumahelikopter overgevlogen naar een ziekenhuis in Sacramento. Enkele uren later is hij in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Het is nog onbekend waarom de festivalganger het vuur in rende. Volgens Amerikaanse media gaat het om een Amerikaanse man die met zijn vrouw in Zwitserland zou hebben gewoond.

View this post on Instagram

#burningman @alexshawphoto #burningmanphotos

A post shared by 📷 Burning Man Photos 📷 (@burningmanphotos) on

Het surrealistische festijn trekt jaarlijks zo’n 70.000 bezoekers, volgens de politie hebben vele duizenden feestgangers het incident zien gebeuren. De organisatie heeft enkele verbrandingen die nog op het programma stonden geannuleerd. De traditionele tempelverbranding op de zondagavond ging wel gewoon door.

In het verleden zijn er vaker bezoekers geweest die bij de brandende pop wilde komen. De organisatie heeft daarom beveiligers ingezet om het vuur af te schermen, de overleden man is volgens de politie de eerste die daar doorheen is gebroken.

View this post on Instagram

All you need is #love @peterruprecht @laurakimpton #burningman #Burningmanphotos #valentinesday

A post shared by 📷 Burning Man Photos 📷 (@burningmanphotos) on

In 1986 werd Burning Man voor het eerst georganiseerd door Larry Harvey en Jerry James, ze zochten naar iets te doen als een vorm van zelfexpressie. Midden in de nacht staken ze een houten beeld van een man van 2,7 meter in de brand, en een groep van twintig mensen keek toe. Ruim 30 jaar later is Burning Man uitgegroeid tot een groot internationaal, niet-commercieel festijn, waar kunstenaars, artiesten, bloggers maar ook gezinnen met jonge kinderen samenkomen. Het verbranden van de houten man staat voor een nieuw soort wedergeboorte, de houten pop wordt tot de grond afgebrand, zodat een nieuw hoofdstuk kan beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man rent vuur in op Burning Man en overlijdt
Sluiten