Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 sep 2017 / 20:48 uur

Madsen: “Dood Zweedse journaliste was een ongeluk”

De Deense duikbootbouwer Peter Madsen zegt dat de Zweedse journaliste Kim Wall om het leven is gekomen door een ongeluk. Vanmiddag verklaarde hij dat haar dood te maken heeft met een harde klap van een 70 kilogram zwaar luik dat hij per ongeluk uit zijn handen had laten vallen.

Voet bij stuk houden

De Deense uitvinder wordt verdacht van de dood van Kim Wall. Hij geeft echter al een tijd lang tegenstrijdige verklaringen over wat er met de journaliste gebeurd is. Hij verklaarde vanmiddag dat Kim Wall het zware luik van de duikboot op haar hoofd heeft gekregen. Hij hield het zware luik voor haar open, maar verloor zijn evenwicht waardoor het luik dichtviel. Toen hij het weer opendeed, zag hij overal bloed. Hij zegt haar niet te hebben vermoord, maar uiteindelijk wel haar lichaam te hebben verminkt. Hij zou haar vervolgens uit blinde paniek overboord hebben gezet.

Wat gebeurde er eerder?

Donderdagavond 10 augustus was de journaliste in de onderzeeër van Peter Madsen gestapt om een reportage te maken. Haar vriend hoorde echter na een paar uur maar niets van haar, dus hij besloot de politie te bellen. Het lichaam van de journaliste werd later zonder armen, benen en hoofd gevonden in de Deense zee, nadat ze al bijna twee weken was vermist.

Voor de moord op de journaliste kan Peter Madsen levenslang krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Madsen: “Dood Zweedse journaliste was een ongeluk”
Sluiten