Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 10 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Honden achtergelaten in auto Efteling

Een hondeneigenaar is op de parkeerplaats van de Efteling vergeten zijn twee viervoeters uit de auto te halen. Een boze Twitteraard deelde een foto van de dieren en meldde het voorval bij de webcare van pretpark.

Strenge controle

Een woordvoerder vertelt aan het Algemeen Dagblad dat er streng gecontroleerd wordt op dit soort incidenten. Zo loopt er elk halfuur iemand over de parkeerplaats om te controleren. „,Als er honden met warm weer vastzitten in een auto, bellen wij meteen de politie."

https://twitter.com/flejorlie/status/906481528234024960/photo/1

Hier was van een dergelijk ernstige situatie echter geen sprake. Desondanks blijven de surveillanten waakzaam. „Wij controleren ook of het goed gaat met de honden. Verder kijken we of er een raampje open staat en of er iets van eten en water in de auto ligt. Zo niet, dan schakelen wij de politie in."

De woordvoerder vindt het overigens wel jammer dat mensen geen gebruik maken van de hondenkennel bij de Efteling. „Deze mogelijkheid staat op onze website en bij de ingang vermeld." Er wordt overwogen om in de toekomst bordjes op de parkeerplaats neer te zetten met de tekst: ‘Op slot, hond eruit’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.