Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 9 sep 2017 / 09:15 uur

Foto Willem-Alexander en Eberhard ontroert Nederland

In tien minuten ontving de foto alleen al op onze facebookpagina ruim 500 likes. We hebben het over de foto van burgemeester Eberhard van der Laan en koning Willem-Alexander. Vrijdag ontving de burgemeester de koning in de Jordaan.

Op bezoek in Jordaan

Op de foto zien we de ernstig zieke Eberhard van der Laan die ondersteund wordt door onze koning Willem-Alexander. Hij ziet er naar omstandigheden redelijk fit uit, maar lijkt toch de ondersteuning van Willem-Alexander goed te kunnen gebruiken. De foto ontroert duizenden mensen.

De twee waren gisteren op bezoek in de Amsterdamse Jordaan. Het was een verrassingsbezoek dat begon bij De Vakantiefietser, een specialist in fietsvakanties. Vervolgens gingen Van der Laan en Willem-Alexander langs bij Caro’s Huiskamerrestaurant. Ook bezochten ze buurtcentrum Het Claverhuis op de Elandsgracht. Ze eindigden hun bezoek bij Café De Eland met een glaasje rosé en Hollandse hapjes. Op alle locaties hoorde de koning de verhalen uit de buurt aan.

Ernstig ziek

In januari dit jaar schreef burgemeester Eberhard van der Laan een brief aan alle Amsterdammers om te laten weten dat hij ernstig ziek is. De burgemeester heeft uitgezaaide longkanker. Hij wordt op dit moment behandeld in het Van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam.

Eind juli was hij te zien in een emotionele aflevering van Zomergasten. Hij vertelde dat hij burgemeester van Amsterdam wil blijven, ondanks zijn ziekte. „Amsterdammers helpen mij door te zeggen: blijf nog maar een poosje, maar let wel op jezelf.”

Prachtige foto ❤️

Gepostet von Metro Holland am Samstag, 9. September 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto Willem-Alexander en Eberhard ontroert Nederland
Sluiten