Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 19 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

‘Einde der tijden begint op 23 september 2017’

De aarde zal niet volledig vergaan, maar de wereld zal niet meer hetzelfde zijn zoals wij die kennen. Dat zegt de christelijke numeroloog David Meade tegen The Washington Post. Op basis van cijfers uit de bijbel heeft hij berekend dat komende zaterdag het einde der tijden aanbreekt.

Theorieën over het vergaan van de aarde zijn bijna net zo oud als de mensheid, die er maar niet genoeg van krijgt om wéér een doemscenario uit de kast te trekken. Nog nooit kreeg een voorspeller op dit gebied gelijk, maar telkens duikt er weer iemand op die zéker weet dat het ‘eindelijk’ zover is.

33

Meade baseert zijn theorie op het getal 33 dat een prominente rol speelt in de bijbel. „Het is onder meer de leeftijd waarop Jezus stierf en de naam Elohim – God bij de joden – wordt in de bijbel 33 keer vermeld”, onderbouwt hij zijn voorspelling in The Washington Post. Op 23 september is het 33 dagen geleden dat er in de Verenigde Staten een zonsverduistering te zien was. Een duidelijk voorteken, volgens Meade.

Het zou betekenen dat de planeet Nibiru op ramkoers ligt met de aarde. Vanaf zaterdag zouden we hem kunnen zien en begin oktober ondervinden we de eerste gevolgen van de ‘Bruine Dwerg’. Het is niet de eerste keer dat dit doemscenario de wereld in wordt geslingerd, maar de theorie werd door ruimtevaartorganisatie NASA direct afgedaan als onzin.

Kroon

Toch houdt Meade voet bij stuk, omdat hij gelooft dat de Apocalyps uit de bijbel nu werkelijkheid wordt. Daarin staat beschreven dat het einde der tijden zal komen als er een vrouw aan de hemel verschijnt, gekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een kroon van twaalf sterren op haar hoofd.

De Amerikaanse numeroloog legt uit dat we zaterdag te maken hebben met exact die situatie. Het sterrenbeeld maagd (de vrouw) de zon achter zich heeft en een positie boven de maan en onder de negen sterren van het sterrenbeeld leeuw en de drie planeten Mars, Venus en Mercurius (twaalf sterren in totaal). Jupiter zal zich door het sterrenbeeld maagd bewegen en eruit komen, als bij een geboorte.

Vreemd

NASA-wetenschapper David Morrison haalt de voorspelling van Meade onderuit door te stellen dat de planeet Nibiru zichtbaar zou moeten zijn als die nu al op de aarde zou afstevenen. „De planeet zou al de baan van Mars gekruist moeten hebben. En als het klopt dat hij om de 3.600 jaar passeert, zou dat een effect gehad moeten hebben op ons zonnestelsel. Een hemellichaam met een dergelijke massa zou met zijn zwaartekracht al de banen van de andere planeten beïnvloed hebben. Het is trouwens heel vreemd dat het object geen stabiele baan zou aanhouden maar in het wilde weg zou rondvliegen.”

Ook binnen de christelijke gemeenschap hoeft Meade niet op steun te rekenen. Sterker nog, prediker Ed Stetzer maakt gehakt van zijn theorie. „Getallen zijn in de bijbel symbolisch bedoeld, maar niet om voorspellingen te doen. Ik geloof dat Jezus ooit terugkeert op aarde om orde op zaken te stellen. Maar alleen hij weet op welke datum dat gebeurt.”

Kijk hier naar de complete onderbouwing van het begin van het einde der tijden:

https://www.youtube.com/watch?v=iC_W273I2CU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.