Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 sep 2017 / 11:43 uur

Efteling-muziek tegen hangjongeren op het CS

Bij het centraal station in Amsterdam is voortaan pretparkmuziek te horen. De muziek is afkomstig uit de Efteling en wordt gedraaid in de hoop hangjongeren en andere ongewenste bezoekers af te schrikken.

Dat de muziek niet bedoeld is om reizigers in sprookjesachtige sferen te brengen, wordt al snel duidelijk. Het herhaaldelijk draaien van de vrolijke deuntjes zou de bezoekers ergeren, waardoor ze wegblijven.

Voormalig Efteling-componist Ruud Bos (81) kan zich hier wel wat bij voorstellen: „Herhaling is irritant. Elke ochtend Brinta-pap is ook niet prettig.”

Eerder al bleek dat het draaien van de welbekende deuntjes uit het pretpark niet bepaald als muziek in de oren klinkt. Bij het afspelen van bijvoorbeeld Carnaval Festival, of De Indische Waterlelies sloegen hangjongeren bij een school in Schiedam massaal op de vlucht.

Loop je dus binnenkort door de IJpassage van het centraal station, schrik dan niet van de vrolijke deuntjes uit het welbekende pretpark.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Efteling-muziek tegen hangjongeren op het CS
Sluiten