Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 14 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Afhaalmaaltijden? Studenten zijn gezonder dan ooit

Je dacht misschien dat een student elke dag teert op een diepvriespizza en een blikje Red Bull, maar niets is minder waar. Ik zou zeggen: pak een zak chips, plof op de bank en houd je vast: want studenten zijn tegenwoordig gezonder dan ooit.

Uit onderzoek van Linda McCartney’s Foods, waarbij 2000 Britse studenten meededen aan de enquête, is gebleken dat studenten daadwerkelijk prima maaltijden eten, en niet iedere dag lukraak een magnetronmaaltijd uit de voorraadkast toveren. Ze koken goede maaltijden met verse producten. Winning! De afgelopen tien jaar at 45% van de studenten gezond, in vergelijking met 38% van de generaties daarvoor.

Kook jij of kook ik?

Een derde van de studenten geeft aan dat ze denken ook beter te kunnen koken dan hun eigen ouders. Misschien kunnen we de rollen dan omdraaien: voortaan wassen de papa’s en de mama’s af.

63% van de studenten die gezond eten, zegt dat de gezonde levensstijl komt doordat ze nu beter op de hoogte zijn van wat gezond is en wat niet. Internet, foodblogs en social media spelen hier een grote rol in.

Afhaalmaaltijden? Studenten zijn gezonder dan ooit
Studenten zijn gezonder dan ooit. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.