Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 10 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

TV-avond: ‘Elvis Presley speelde in Home Alone’

Of er nog iets op tv is deze donderdagavond? Absoluut. Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerendste of apartste programma’s die je zeker zou kunnen gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

‘Elvis Presley leeft’

We hebben er weer eentje, iemand die denkt te weten dat Elvis Presley nog leeft. Een van de grootste rock-‘n-roll-sterren aller tijden, Elvis dus, is 40 jaar dood. Televisiemaker Matthijs Kleyn dook in zijn ‘leven’ en denkt dat de artiest nog leeft. Sterker: the King zou zelfs een bijrol hebben gehad in een van de Home Alone-films. Kleyn komt zijn theorie uitleggen aan de tafel van RTL Summer Night.

Waar en wanneer: 21.38 uur op RTL 4

Snelt Dafne naar de finale?

Het moet raar lopen wil Dafne Schippers de finale van – haar afstand – de 200 meter van de WK atletiek niet halen. Ze is in topvorm en dat moet donderdagavond blijken in de halve finale, kort na de klok van tienen. Na onze nationale troef nog meer sprintgeweld in Londen: de finale van de 200 meter mannen. Wie volgt Usain Bolt op? Hieronder, om nog één keer van goud te genieten, de 200 meter van Dafne Schippers tijdens het WK 2015 in Beijing.

Waar en wanneer: 20.00 uur op NPO 3 (Dafne Schippers om 22.00 uur)

Voorspellingen die uitkwamen

De Hollywoodklassieker Back to the Future II stamt al weer uit 1989, maar blijft het bekijken waard. Alleen al om te ontdekken welke toekomstbedenksels uit de film nu daadwerkelijk in ons leven zijn. De teller van voorspellingen die uitkwamen staat op dit moment op twaalf. Zo maken we nu net als in de film van 28 jaar geleden deuren open met onze vingerafdruk en zat ook skypen al in de tweede Back to the Future.

Waar en wanneer: 20.30 uur op Net5

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.