Metro
Metro Nieuws 29 aug 2017 / 06:32 uur

Dit moet je weten op dinsdag 29 augustus

Wat moet je weten op deze dinsdagochtend? Metro zet het voor je op een rij.

Wat er vannacht gebeurde

Dode door schietincident in Rotterdam

Door een schietincident maandagavond aan de Prins Hendrikkade op het Noordereiland in Rotterdam is maandagavond een man omgekomen. Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van de schietpartij kon de politie nog niets zeggen.

Op de Nassaukade, niet ver van de plek van het schietincident, stond een auto in brand. Die is inmiddels geblust. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de autobrand en de schietpartij.

‘Zitting veiligheidsraad VN om raketaanval’

Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea willen dat de veiligheidsraad van de Verenigde Naties zo snel mogelijk bijeenkomt, nu Noord-Korea een raket richting Japan heeft afgevuurd. Dat zeggen diplomaten tegen persbureau Reuters.

Noord-Korea lanceerde dinsdagochtend vroeg opnieuw een raket. Dat maakte de Japanse publieke tv-zender NHK bekend. De regering gaf een waarschuwing (J-Alert) af omdat het projectiel in de richting ging van het noorden van Japan. De bevolking daar werd gevraagd voorzorgsmaatregelen te nemen. NHK kon snel melden dat de raket Japan al voorbij was en vervolgens in drie stukken brak. Die kwamen in zee terecht, bijna 1200 kilometer ten oosten van kaap Erimo op het noordelijk eiland Hokkaido.

Foto: ANP

Wat er vandaag staat te gebeuren

Voorlopig laatste tropische dag

Dinsdag wordt het tropisch warm in heel Nederland. In Noord-Brabant en Limburg loopt het kwik op naar 31 graden. Elders in het land wordt het ook zomers warm met maxima van 25 tot 29 graden.

Trump naar rampgebied Texas

De Amerikaanse president Donald Trump zal dinsdag een bezoek brengen aan Texas om de gevolgen van de orkaan Harvey te bekijken.

Wat er verder in het nieuws is

F-16’s opnieuw naar IS-gebied

Nederland gaat opnieuw F-16’s inzetten in de strijd tegen Islamitische Staat. Begin volgend jaar zijn de vliegers weer voldoende getraind om vanaf de Jordaanse basis Al Azraq IS-stellingen te bestoken in Irak en Syrië. Een kabinetsbesluit hierover wordt binnenkort verwacht, waarschijnlijk volgende week vrijdag. De ministerraad geeft dan zijn zegen aan de verlenging van meerdere missies, zo bevestigen Haagse bronnen aan de Telegraaf.

Foto: ANP

Psychologen ontevreden over financiering GGZ

Psychologen voelen zich door de financiering gedwongen patiënten in een hokje te stoppen waar ze niet altijd in passen, meldt Trouw. Psychologen geven de manier waarop de geestelijke gezondheidszorg wordt gefinancierd een zware onvoldoende.

De zinvolheid van het systeem waarin zorgverzekeraars een vaste prijs per diagnose en bijbehorende behandeling betalen, krijgt van hen een 2,9 op een schaal van 10. Dat blijkt uit een enquête waarin 680 psychologen hebben gereageerd, uitgevoerd door de Universiteit Utrecht.

Het weer

Het is heerlijk zomerweer met veel zon en slechts enkele sluierwolken. Het wordt 25 graden in het noorden tot 29 in het midden. In Brabant en Limburg wordt het 30 tot lokaal zelfs 32 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten op dinsdag 29 augustus
Sluiten