Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 27 aug 2017 / 08:37 uur

Arme kids, zuiden in de hitte weer naar school

Waar een deel van de scholieren in Nederland de komende dagen nog lekker kunnen dobberen in het zwembad of een beetje bijkleuren op het strand, daar moet de regio zuid met 27 tot 29 graden terug de schoolbanken in. In ieder geval zitten de liefhebbers van zonnig weer op maandag en dinsdag goed.

Lokaal 29 graden

Het wordt zonnig en warm met in het binnenland temperaturen van 25 tot 27 graden, meldt Weeronline. Juist in Limburg, Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen, waar de schooldeuren weer opengaan, kan het dinsdag lokaal 29 graden worden. Woensdag kunnen de leerlingen uit de zuidelijke provincies even afkoelen en ook wat buien verwachten, maar richting het weekend zal het opnieuw heerlijk weer worden. Dat wordt zweten boven de schoolboeken.

Arme kids, zuiden in de hitte weer naar school
Het wordt puffen geblazen boven de schoolboeken. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Waarschijnlijk wordt ook in meetpunt De Bilt de grens van 25 graden de komende dagen gepasseerd en daarmee krijgt augustus drie officiële zomerse dagen. Vorig jaar telde augustus zes zomerse dagen, ook toen aan het einde van de maand.

Voor wie nog plannen wil maken: het volgend weekend wordt het lekker weer. Dat vrijdag de meteorologische herfst begint, daar trekt de zon zich niet veel van aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arme kids, zuiden in de hitte weer naar school
Sluiten