Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 31 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

TV-avond: geliefde burgemeester in Zomergasten

Of er nog iets op tv is deze zondagavond? Zeker wel! Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerende of aparte programma’s die je zeker moet gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Eberhard van der Laan

Hij heeft uitgezaaide longkanker, maar dat weerhoudt Eberhard van der Laan er niet van om urenlang gast te zijn in de tweede Zomergasten. De geliefde burgemeester van Amsterdam zei eerder blij te zijn met de uitnodiging. Nu Van der Laan ongeneeslijk ziek is, grijpt hij de tv-kans om terug te kijken op tal van dingen die tijdens zijn leven gebeurden. Hij gaat, zo heeft hij aangekondigd, ook in op de dramatische situatie van zijn stadsgenoot en Ajax-voetballer ‘Appie’ Nouri. De Marokkaanse voetballer zakte onlangs tijdens een oefenwedstrijd in elkaar en zal door ernstige hersenschade nooit meer spelen. Nouri is een groot voorbeeld voor jonge Amsterdammers.

Waar en wanneer: 20.25 uur op NPO 2

Wie treft Oranje?

Na de prachtige voetbalavond voor de Oranje Leeuwinnen, wordt zondagavond duidelijk wie op het EK voetbal voor vrouwen de tegenstander van Nederland in de halve finale wordt. Na Zweden treft Oranje Engeland of Frankrijk. Die landen strijden met elkaar in het stadion van Go Ahead Eagles om een plek bij de laatste vier. Mocht Nederland donderdag winnen, dan wacht in de finale zeker niet de grote favoriet. Duitsland vloog er zondagmiddag in de kwartfinale tegen Denemarken al uit (1-2).

Waar en wanneer: 20.45 uur op NPO 1

Nog één keer nagenieten:

https://www.youtube.com/watch?v=qH8eEpv6jRk

Straatschoffie en grote meneer

Met drie wereldhits is Mr. Probz een muziekmeneer die ertoe doet. Ondertussen is hij ook gewoon Dennis Stehr, een voormalig straatschoffie uit Zoetermeer dat het niet altijd gemakkelijk had. Zo overleefde hij een schietpartij waarbij hij door toeval betrokken was en ging het bijna écht mis bij een uitslaande brand in zijn eigen huis. Zondagavond vertelt de artiest er zelf over in een documentaire, Mr. Probz, Against The Stream.

Waar en wanneer: 23.00 uur op RTL 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
TV-avond: geliefde burgemeester in Zomergasten
Sluiten