Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Peuter nam WOII-bom mee naar de crèche

Bij een crèche in het Duitse Darmstadt schrokken ze woensdagochtend enorm toen ze erachter kwamen wat een van de peuters had meegenomen. Deze had namelijk een heuse bom uit de Tweede Wereldoorlog bij zich.

Boswandeling

Het kind zou tijdens de boswandeling met de groep het voorwerp hebben gevonden en mee hebben genomen naar de crèche, waar het in een rek belandde. Het duurde even voordat de kinderleidsters het voorwerp opmerkten.

Ze schakelden gelijk de politie in en evacueerden de kinderen naar een nabijgelegen schoolplein, zo vertelt de politie aan het Duitse Echo Online. De explosievendienst moest eraan te pas komen om de bom onschadelijk te maken.

Vervolgens werd het bewuste bos doorzocht om te kijken of er nog andere (gevaarlijke) oorlogsvoorwerpen lagen, maar deze zoekactie leverde niets op. Toch komt het de laatste tijd veel vaker voor in Duitsland dat dergelijke voorwerpen en bommen worden gevonden.

Staafbommen

Staafbommen – ook wel brandbommen genoemd – werden tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig gebruikt en met name boven Duitsland werden er miljoenen naar beneden gegooid. Het doel van de bom was om het voorwerp dat geraakt werd in brand te steken. Hiervoor werden stoffen als fosfor en napalm gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peuter nam WOII-bom mee naar de crèche
Sluiten