Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jul 2017 / 16:26 uur

Jongetje (3) raakt zwaargewond op Tilburgse kermis

Op de kermis in Tilburg is zaterdagavond een driejarig jongetje zwaargewond geraakt doordat hij uit een wagentje van een attractie is gevallen en daaronder bekneld is geraakt. Vervolgens werd hij een stuk meegesleurd. Het kind is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, zei de politie.

Traumahelikopter

De brandweer moest er aan te pas komen om het jongetje onder het karretjes vandaan te halen. Hulpdiensten stroomden massaal toe. Ook de hulp van de traumahelikopter is ingeroepen. De politie had de omgeving afgezet om het toegestroomde publiek op afstand te houden.

https://twitter.com/paulvhalderen/status/888810379459129344

Aanhoudingen

Er ontstond een opstootje toen omstanders probeerden de hulpdiensten te belemmeren in hun werkzaamheden en slaags raakten met agenten. De politie heeft twee personen aangehouden.

De kermisattractie waarin zaterdagavond een peuter beklemd raakte, wordt opnieuw gekeurd. Voor de toekomst wordt onderzocht of aanpassingen nodig zijn om dit soort ongelukken te voorkomen, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zondag. De attractie voldeed aan alle veiligheidsnormen. In afwachting van de nieuwe keuring blijft de attractie gesloten.

Aangeslagen

De exploitant van de kermisattractie is enorm aangeslagen. Dat zegt voorzitter Atze Lubach van kermisvakbond Bovak. Lubach sprak na het ongeluk kort met de vrouw van de exploitant. ,,Zij zit er helemaal doorheen. In al die jaren is er nog nooit een incident geweest met deze attractie”, vertelde hij. Ook andere kermisuitbaters hebben met verslagenheid gereageerd op het ongeluk in attractie Die Fantastische Reise. Ze kwamen na het ongeluk bij elkaar op de Heuvelring, waar de attractie staat.

,,Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer”, zegt Lubach. Hij spreekt van ,,een enorme nachtmerrie voor de exploitanten”. ,,Er gebeurt bijna nooit iets op de kermis, dus de impact is enorm.”

Update

Zondagavond werd duidelijk dat het naar omstandigheden redelijk gaat met het jongetje. Hij is buiten levensgevaar, meldde de politie zondag namens zijn ouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetje (3) raakt zwaargewond op Tilburgse kermis
Sluiten