Job Halkes
Job Halkes Nieuws 17 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze emoji gebruiken we massaal verkeerd

Emoticons, wie gebruikt ze niet? En sinds 2014 is 17 juli Wold Emoji Day een dag om te vieren dat ze we die grappige icoontjes kunnen gebruiken. Waarom deze datum? Dat is de datum die zichtbaar is op de iOS kalender emoji, vandaar. Maar wat je niet weet is dat heel veel mensen deze icoontjes verkeerd gebruiken. Social monitoring onderzoeksbureau Coosto publiceert vandaag op hun website een blog over de zeven meest fout gebruikte emoticons en wij geven je alvast een sneak preview.

De ‘ik-heb-net-een-grapje-gemaakt-wat-ben-ik-toch-een-lolbroek’ emoji

Fout, dit is helemaal niet bedoeld als symbool voor een grapje, maar voor eten. De officiële naam is namelijk Face Savouring Food. Iets met eten dus… Een prima emoji om iemand te danken voor een heerlijke hap.

De “Surf’s-up-dude!” emoji

Nee, dit is niet bedoeld als een hipstergebaar, of een groet uit de surfwereld. Dit is namelijk de Call Me Hand, dus neemt je verloofde weer eens niet op, stuur hem dan gerust dit emoji om hem er op te wijzen te bellen.

De ‘ik-voel-me-zo-beroerd-dat-ik-thuisblijf-vandaag’ emoji

Stuur je dit naar je baas, dan denkt hij waarschijnlijk datje beroerd bent en niet komt werken. Maar een baas die echt weet waar dit voor staat belt je woedend op en sommeert je om te komen, want dit symbool staat voor ‘Sleepy Face’. Het ‘snottebelletje’ staat in Anime en Manga symbool voor slaap.

De ‘Lalalalalaaaa-ik-weet-van-niks!’ emoji

Tsja, even lekker onnozel doen met deze emoji. Want hij lijkt lekker nonchalant te fluiten. Tenminste, dat denk je. De naam is namelijk Kissing Face, dus stiekem zit je gewoon om kusjes te vragen met je onnozele gezichtje.

De ‘Ik-zal-voor-je-bidden-en-een-kaarsje-opsteken’ emoji

Wil je iemand steunen, dan wordt dit emoji vaak gebruikt. Velen denken dat het voor binnen staat, maar in Azië zien ze dat helemaal niet zo en zeker in Japan niet. Daar staat het voor dankjewel of alsjeblieft.

Feitjes over emoticons

  • Op Facebook, Twitter en Instagram gebruiken we het vaakst emoji, aldus Coosto.
  • Vrouwen gebruiken sneller een emoji dan mannen. En als we ze gebruiken gaat het vaak om een positief iets.
  • De eerste Emoji werd in 1988 getikt door Professor Scott Fahlman. Hij tikte 🙂 om te laten weten dat het bericht een grap was.
  • Facebook komt vandaag ook met cijfers over het gebruik van emoji’s. Maar ook met een speciaal nieuwe Messenger stickerpack waar je de figuren uit The Emoji Movie zult vinden.

De meest gebruikte emoticons in Nederland:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.