Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 18 jul 2017

Amerikaans leger schiet met laserstraal drone neer

De Amerikaanse strijdkrachten hebben in de Perzische Golf een laserwapen getest. Het Laser Weapons System (LaWS) is in staat doelwitten met de lichtsnelheid uit te schakelen, berichtte CNN dinsdag.

Geluidloos

De Amerikaanse nieuwszender kreeg exclusieve toegang tot de wapentest aan boord van marineschip USS Ponce. De drone die als doelwit diende, werd zodanig verhit door de onzichtbare en geluidloze straal dat het in zee stortte.

Luitenant Cale Hughes, die het nieuwe wapen aanstuurde, is in zijn nopjes met het LaWS-systeem. „We hoeven ons geen zorgen te maken over de wind, afstand of wat dan ook”, glunderde de officier. „We kunnen doelen aanvallen met de lichtsnelheid.”

De gezagvoerder van de USS Ponce noemde nog een ander voordeel van het circa 40 miljoen dollar (bijna 35 miljoen euro) kostende wapensysteem: de relatief lage prijs. De LaWS gebruikt geen miljoenen kostende raketten of andere munitie, maar heeft alleen elektriciteit nodig. De gebruikskosten bedragen ongeveer „een dollar per schot”, zei commandant Christopher Wells.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerikaans leger schiet met laserstraal drone neer
Sluiten