Puck Roest
Puck Roest Nieuws 7 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Zomerstorm maakt landen op Schiphol niet makkelijk

Het waait flink en dat zorgt voor de nodige problemen. Zo weten ook de eigenaren van dit Aquapark. Op Schiphol hebben de vliegtuigen ook last van de harde windstoten.

Aan de kust is de westenwind hard tot stormachtig (windkracht 7-8) en komen zware windstoten voor. In het binnenland is de wind veelal vrij krachtig en zijn de windstoten minder fel. Verder trekken er veel buien over het land, meldt Weeronline.

Door de harde wind zijn er woensdagochtend al tientallen vluchten geannuleerd. KLM meldt dat met het oog op de weersomstandigheden de vluchten ‘proactief’ zijn geschrapt. Ook Schiphol waarschuwt voor mogelijke vertragingen.

Alternatieve vluchten

Passagiers worden omgeboekt naar alternatieve vluchten. Reizigers kunnen er ook voor kiezen om op een andere datum, meldt Luchtvaartnieuws.nl. Passagiers van wie de vlucht is geannuleerd hebben de mogelijkheid af te zien van de reis. Ze krijgen dan hun geld terug.

NH Nieuws is live op Schiphol en laat zien hoe piloten hun uiterste best doen om de vliegtuigen veilig aan de grond te zetten. Bekijk de video hieronder.

Storm op Schiphol

Het onstuimige weer zorgt niet alleen voor overlast, maar ook voor mooie plaatjes van vliegtuigen die de windstoten trotseren.Terugkijken? Bekijk het filmpje vanaf 04:30

Posted by NH Nieuws on Wednesday, June 7, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.