Mario Wisse
Mario Wisse Nieuws 16 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Geslaagd voor vwo met vijf tienen en zes negens

De Amsterdamse scholiere Heleen Mulder heeft haar vwo-eindexamen gehaald met liefst vijf tienen en zes negens. Het leverde haar een cum laude-vermelding op haar diploma op. Na de zomer wil de leerling van het Hyperion Lyceum in Amsterdam Natuurkunde gaan studeren aan de UvA, zo liet ze Het Parool weten.

De 18-jarige Jorn Bootsma uit het Overijsselse Schalkhaar laat de Nederlandse universiteiten links liggen en gaat straks meteen door naar de prestigieuze Engelse topuniversiteit Imperial College Londen. Het AD meldt dat de leerling van Het Vlier in Deventer niets dan negens en tienen op zijn vwo-eindlijst heeft staan.

Herexamen

Ook Jim Wagemans uit het Noord-Hollandse Wormer kan een daverende eindlijst overleggen. Het Noordhollands dagblad meldt dat de 18-jarige vwo-leerling van het Bertrand Russell college in Krommenie vier tienen, wat negens en een 7 voor Duits heeft gescoord. Geloof het of niet: in dat laatste vak gaat hij herexamen doen.

Ook topleerling Arthur van der Staaij van scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland gaat herkansen. De 18-jarige vwo’er scoorde drie tienen maar baalt dat hij met wiskunde B op een 9 bleef steken. Niet leuk, want het is zijn favoriete vak. Het examen wiskunde B liep niet helemaal gesmeerd, zegt hij tegen het AD. „Eén vraag over meetkundig bewijzen wist ik niet”, zegt hij. Na de zomer gaat hij studeren in Leiden. Wat? „Wiskunde natuurlijk!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.