Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Trump sluit wapendeal en doet Arabisch dansje

De Amerikaanse president Donald Trump is zaterdag begonnen aan zijn eerste buitenlandse reis in Saudi-Arabië. Waar hij twee jaar geleden nog kritiek leverde op het gedrag van de Obama’s in Saudi-Arabië, deint hij nu vrolijk mee zonder commentaar te leveren.

In 2015 twitterde Trump dat hij het écht niet vond kunnen dat Michelle Obama zonder hoofddoek Saoedi-Arabië bezocht. Ook vond hij het schandalig dat voormalig president Barack Obama destijds een buiging maakte voor de koning. Maar twee jaar later lijkt Trump dit volledig te zijn vergeten. Zo droeg zowel Melania als Ivanka geen hoofddoek en leek hij zelfs te buigen voor de 81-jarige koning.

Onderscheiding en wapendeal

De koning van Saudi-Arabië gaf Trump een hoge onderscheiding aan het begin van het staatsbezoek. De president kreeg de King Abdulaziz-medaille overhandigd bij zijn ontmoeting met de koning in het paleis.

Tijdens het bezoek werden er ook afspraken gemaakt over een wapendeal ter waarde van 110 miljard dollar, zo’n 98 miljard euro. De VS gaat wapens leveren aan Saudi-Arabië waaronder 150 Black Hawk-helicopters die deels in Saudi-Arabië worden gebouwd.

Trump brengt binnenkort ook een bezoek aan Israël, het Vaticaan, België en Sicilië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.