Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 24 apr 2017

Hangende trouwjurken protest tegen verkrachtingswet

Beiroet, de hoofdstad van Libanon, is een bijzonder kunstwerk rijker. Op de boulevard langs het strand hangen sinds een paar dagen 31 bruidsjurken aan galgen. De Libanese kunstenares Mireille Honein hing ze daar op in een protest tegen het wetsartikel 522.

Het werk heet dan ook ‘undress 522’, met een dubbele boodschap. Het zijn 31 jurken, omdat er 31 dagen in de maand zijn waarop vrouwen verkracht kunnen worden. Wat de kunstenares, samen met allerlei andere activisten, wil bereiken is het afschaffen van artikel 522 in de Libanese wet.

In dat artikel staat dat verkrachters die trouwen met hun slachtoffer geen straf krijgen. In december kaartte de Human Rights Watch al aan dat de wet niet juist is. Op 15 mei staat er een discussie over de regel op het programma, de regering zal heroverwegen of het artikel moet worden geschrapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hangende trouwjurken protest tegen verkrachtingswet
Sluiten