Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 4 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Automobilist haalt ambulance op A59 in en remt

Een 46-jarige man uit Roosendaal is vrijdagavond door de politie aangehouden omdat hij op de A59 van Heesch naar Den Bosch een ambulance ernstig hinderde. De ambulance was met hoge snelheid en werkende licht- en geluidssignalen op weg naar het ziekenhuis in Den Bosch. Achterin lag een patiënt in levensbedreigende situatie.

De bestuurder van de auto volgde de ambulance bijna de hele tijd op korte afstand. Op een bepaald moment haalde hij de hulpverleners rechts in en ging voor de ambulance remmen. De Roosendaler werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, schrijft de politie op Facebook.

Update!Op basis van de eerste melding van dit incident is er een getuigenoproep geplaatst. Na gesprekken met de…

Posted by Politie Den Bosch on Friday, March 3, 2017

Het ging in dit geval om een speciale ambulance, die is ingericht als intensive care. Deze wagens worden alleen ingezet als mensen in ernstig levensgevaar naar het ziekenhuis moeten worden gebracht. Achter het stuur zitten de meest ervaren chauffeurs, weet Omroep Brabant.

Losse bemanning

Die chauffeurs zijn dus wel wat gewend, maar dit zeker niet. Toen de kleine zwarte auto remde, wist de ervaren chauffeur zijn voertuig gelukkig goed op de weg te houden. Daardoor zijn ergere ongelukken voorkomen. Omdat de speciale ambulance namelijk is ingericht als intensive care, komt het voor dat de verpleegkundige en arts achterin los staan, zonder gordel. Normaal gesproken zitten ook zij in de gordel, maar niet als ze de patiënt moeten helpen.

Over waarom de man dit heeft gedaan, kon een woordvoerster nog niets zeggen. Maar, schrijft de politie: „Het moge duidelijk zijn dat dit rijgedrag mensenlevens op het spel zet en dat wij dit incident hoog opnemen.”

Zoals het er nu naar uitziet heeft de vreemde manoeuvre geen effect gehad op de hulpverlening. Over de toestand van de patiënt kan de politie om privacyredenen niets zeggen. De man zat zaterdag nog vast en zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie zoekt ook naar getuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.