Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 28 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Nederlanders gelukkigst op het werk’

Nederlanders zijn tevreden over hun werk. Uit een onderzoek van Human Resource dienstverlener ADP blijkt zelfs dat Nederlanders de gelukkigste werknemers van Europa zijn.

De mogelijkheid tot thuiswerken, een goede balans tussen werk en privé en een goede relatie met collega’s zijn zaken die ons gelukkig maken met ons werk. We ervaren volgens het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 10.000 Europese werknemers, dan ook weinig stress tijdens het werk.

Ook in Polen zijn mensen erg tevreden over hun werk. Het land eindigt met 74 procent op de tweede plaats in het onderzoek. Zwitserland maakte de top drie compleet met 73 procent tevredenheid. In Italië moet een hoop gebeuren, want daar zijn mensen het minst tevreden.

„Het is positief om te zien dat Nederlandse werknemers het meest tevreden zijn van Europa. Dat geeft aan dat ze zich betrokken en gewaardeerd voelen bij de organisatie”, zegt Martijn Brandt, directeur van ADP Nederland, tegen Nu.nl.

Maatregelen

Volgens Brandt is het voor landen die minder goed scoren noodzakelijk maatregelen te nemen. „Voor de sectoren en landen waar dat minder het geval is, is het van belang om actie te ondernemen en maatregelen te treffen om het werkplezier onder werknemers te vergroten. Een hoge betrokkenheid zorgt namelijk voor hogere productiviteit en dat leidt tot betere resultaten. Bovendien zorgt het er ook voor dat je aantrekkelijker bent als werkgever – niet onbelangrijk in de huidige arbeidsmarkt.”

We zijn ook optimistisch over de toekomst. 81 procent van de ondervraagden denkt de aankomende vijf jaar bij dezelfde werkgever te blijven werken. In Polen (84 procent) en Duitsland (83 procent) zijn ze nog optimistischer over het toekomstperspectief bij de werkgever.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Nederlanders gelukkigst op het werk’
Sluiten