Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 21 feb 2017

Goedkoop huis nodig? Ga maar naar Groningen

522.000 euro… Dat was in 2016 het prijsverschil van woningen in gemeenten met de hoogste en laagste gemiddelde verkoopprijs. De regionale verschillen in verkoopprijzen van huizen is daarmee weer toegenomen. In 2015 was het cijfer minder dan een half miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Pekela en Bloemendaal

Wie een goedkoop huis zocht (of zoekt), kon vorig jaar het beste in de Groningse gemeente Pekela terecht. Je betaalde er gemiddeld 128.000 euro voor een woning en, laten we zeggen, heerlijke rust in het noordoosten van het land. In Bloemendaal moest je in 2016 het diepst in de buidel tasten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis: 650.000 euro.

Die Bloemendaalse 650.000 was 50.000 euro meer dan een jaar eerder. Ook in Laren, Blaricum, Wassenaar en Rozendaal moest de knip in 2016 flink worden getrekt. Huizen deden er gemiddeld meer dan een half miljoen euro. Bekende namen natuurlijk die regelmatig in de ‘top tienen’ van dure huizen te vinden zijn. Hieronder de Top 10 gemeenten met hoogste en laagste woningprijzen.

Goedkoop huis nodig? Ga maar naar Groningen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Goedkoop huis nodig? Ga maar naar Groningen
Sluiten