Metro
Metro Nieuws 18 feb 2017 / 11:00 uur

Fotograaf toont kloof tussen arm en rijk in Mexico

Terwijl de Mexicanen protesteren tegen de muur die de Amerikaanse president Donald Trump gaat bouwen tussen de twee landen, is de Amerikaanse fotograaf Johnny Miller erin geslaagd om de scheiding tussen rijk en arm vast te leggen in de hoofdstad van Mexico. Hij gebruikte een drone om zijn fotoserie ‘ongelijke taferelen’ te maken. Metro spreekt met hem.

Wat voelde je toen je de verschillen in Mexico-Stad zag?

Ik voelde me zoals ik me altijd voel als ik extreme ongelijkheid ergens in de wereld zie: dat er een vorm van gerechtigheid moet komen. Het kan niet goed zijn dat mensen in zulke tegengestelde werelden zo dicht bij elkaar leven. Mexico is een zeer ongelijke samenleving en ik denk dat het goed is om dat probleem aan te kaarten. Ik vond veel voorbeelden van interessante kleine buurten die volledig zijn opgeslokt door ontwikkelingen en gewetenloze ambtenaren, vooral in Santa Fe.

Foto: Millefoto / Rex / Shutterstock
Foto: Millefoto / Rex / Shutterstock

Welke plek trok je aandacht het meest?

Santa Fe is een nieuwe wijk met enorme wolkenkrabbers en extreme rijkdom, maar het ligt vlak naast een zeer arm en gevaarlijk gebied. Ik denk dat de opvallendste beelden hiervandaan komen.

Hoe heb je Mexico-Stad beleefd?

Ik hou van Mexico. Het was mijn eerste keer daar en het was zo anders dan wat ik had verwacht. Het lijkt veel op Zuid-Afrika, waar ik alleen over de problemen met criminaliteit had gehoord. Maar de stad zelf is veel wereldser, spannender, rijker en verbazingwekkender dan ik ooit had durven dromen. Ik verbleef met geweldige mensen en had een heerlijke tijd. En het eten was werkelijk verrukkelijk.

Foto: Millefoto / Rex / Shutterstock
Foto: Millefoto / Rex / Shutterstock

Hoe heb je de foto’s genomen?

Door onderzoek te doen en daarna te vliegen. Persoonlijke veiligheid is een groot probleem, dus je moet snel te werk gaan. Gelukkig heb ik nooit problemen gehad, maar op sommige plekken was het wel een beetje eng om een drone bij je te hebben waarvan mensen weten dat-ie veel geld waard is.

Cijfer

2,5 miljoen mensen leven in armoede in Mexico-Stad

Daniel Casillas – Metro World News

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fotograaf toont kloof tussen arm en rijk in Mexico
Sluiten