Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 22 feb 2017 / 18:15 uur

Droomcoalitie Roemer: links, rood en geen VVD en PVV

Als het aan Emile Roemer van de SP ligt wordt de coalitie na 15 maart zo links en rood mogelijk. De VVD en de PVV horen niet bij zijn ‘droomcoalitie’, laat hij in een interview met Metro weten.

Vorige maand werd al bekend dat de SP na de Tweede Kamerverkiezingen niet met de VVD een kabinet wil vormen. De politieke verschillen zouden samenwerking onmogelijk maken. „Een partij als de SP maakt hele andere keuzes dan een partij als de VVD”, herhaalde Roemer woensdag in een interview met Metro. Hij doelt daarmee vooral op keuzes op het gebied van klimaat, inkomenspolitiek, zorg en de AOW-leeftijd.

Links en rood

Hoe stellig Roemer is over de partijen waarmee hij niet wil samenwerken, zo duidelijk heeft hij gelukkig ook voor zich welke partijen wél aan zijn eisen voldoen. „Als je het reëel beschouwt en je weet dat er meer partijen nodig zijn, dan zullen wij na de verkiezingen – en ik hoop dat we de kans krijgen – als eerste kijken naar partijen als GroenLinks en de Partij van de Arbeid. En als er meer nodig zijn, schuiven we meer op naar het midden. Dan kom je bij CDA en D66 uit.”

Metro interviewt Emile Roemer. Wat wil jij weten? Stel je vraag in de comments!

Gepostet von Metro Holland am Mittwoch, 22. Februar 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droomcoalitie Roemer: links, rood en geen VVD en PVV
Sluiten