Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 19 jan 2017 / 15:23 uur

Bouw prostitutie ramen in Utrecht uitgesteld

De bouw van meer dan 160 prostitutieramen in Utrecht is voorlopig van de baan. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft laten weten dat in een onderzoek naar de investeerder is gebleken dat er een ‘ernstige mate van gevaar’ bestaat dat er strafbare feiten zullen worden gepleegd aan het Nieuwe Zandpad, de prostitutiezone. Eind 2016 werd er nog groen licht gegeven voor de bouw.

Onderzoek

De beoogde investeerder zou niet alleen gaan bouwen, maar ook optreden als verhuurder van de ramen. De gemeente was een jaar geleden enthousiast over de partij die het hele nieuwe raamprostitutiecomplex wilde gaan bouwen. Voorwaarde was echter dat deze bouwer een zogenoemd Bibob-onderzoek (een onderzoek naar mogelijke criminele activiteiten) zou doorstaan. Utrecht noemt het een domper en een tegenslag dat dat niet is gelukt.

Teleurgesteld

De burgemeester is teleurgesteld dat de bouw voor nu niet meer door kan gaan. Sinds 2013 is er geen plek meer in Utrecht waar raamprostitutie is toegestaan. De ramen op de woonboten aan het Zandpad werden vier jaar geleden al gesloten. Toen waren er volgens de gemeente duidelijke aanwijzingen voor mensenhandel.

Nieuwe investeerder

De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe investeerder. In eerste instantie wordt gesproken met vastgoedbeheerder Non Nobis uit Zeist, die tweede werd bij de inschrijving voor het Nieuwe Zandpad. Non Nobis bouwt, beheert en exploiteert vastgoed voor groepen met een maatschappelijke achtergrond, zoals verslavingsinstellingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouw prostitutie ramen in Utrecht uitgesteld
Sluiten